Oproep aan schrijvers en kunstenaars

Algemeen

AMSTERDAM - Kunstenaars en schrijvers worden opgeroepen om tot en met 14 april hun idee voor een gedicht, essay of kunstwerk met als thema OPEN in te zenden. Dit in aanloop naar Bevrijdingsdag.

De Balie en Amsterdams Comité 4 en 5 mei maken een selectie uit alle inzendingen. Amsterdams Comité 4 en 5 mei verstrekt betaalde opdrachten aan negen kunstenaars in drie categorieën. De grenzen, scholen, theaters en musea zijn gesloten en mensen kunnen niet langer samenkomen om gedachten uit te wisselen. In een mum van tijd is onze samenleving drastisch veranderd door de wereldwijde coronacrisis. Wat is er te zeggen over onze ‘open’ samenleving in 2020, het jaar waarin we in Nederland 75 jaar bevrijding vieren? Waarnaar wordt verlangd, wat gaat beter dan ooit, wat wordt gemist?

Een jury bestaande uit Andrée van Es (Amsterdams 4 en 5 mei comité), Yoeri Albrecht (De Balie), Nadia Moussaid (Mondo), Joost de Vries (De Groene Amsterdammer) en Rein Wolfs (Stedelijk Museum Amsterdam) kiest daaruit drie winnaars. Deze worden rond 5 mei bekend gemaakt en presenteren hun werk bij De Balie, VPRO cultuurmagazine Mondo, De Groene Amsterdammer, Het Parool en Stedelijk Museum Amsterdam.

Meer informatie hierover is te vinden op https://debalie.nl/artikelen/open-call-schrijvers-kunstenaars/.