Coronahulp door Amsterdamse thuiskoks

Algemeen
Een maaltijd hangt klaar aan de deurknop.
Een maaltijd hangt klaar aan de deurknop. (Foto: aangeleverd)

AMSTERDAM - Stichting Thuisgekookt verbindt al 8 jaar buurtgenoten aan elkaar door middel van het delen van maaltijden. Dat is voor iedereen fijn, maar extra prettig als je je (tijdelijk) in een kwetsbare positie bevindt. De afgelopen week werd de stichting positief verrast door de enorme hoeveelheid mensen die zich aanmeldden om hun buren, juist in deze spannende tijd, te kunnen helpen.

Omdat op dit moment een heel groot gedeelte van Nederland zich in een kwetsbare situatie bevindt (niet de deur uit durft of mag of juist de hele dag hard aan het werk is in een cruciaal beroep) schiet gezond koken erbij in. "We koppelen tijdelijk mensen in heel Nederland actief aan elkaar, zodat zoveel mogelijk buurtgenoten elkaar kunnen helpen", vertelt een woordvoerder van Stichting Thuisgekookt. "Aangezien er landelijk bijna 13.000 aangesloten thuiskoks meedoen, kunnen we op deze manier heel veel mensen een hart onder de riem steken. Dat is waar Thuisgekookt voor staat: het creëren van kleine geluksmomentjes. Ook als het even extra moeilijk is."

"Ken of ben jij iemand die hulp kan gebruiken of zou jij juist iemand willen helpen? Als je naar www.thuisgekookt.nl kom je automatisch op de speciale Coronahulp pagina terecht. Hier staat voor alle situaties uitgelegd waar je terecht kunt. Het is fijn als je je gegevens achter laat, want er zijn heel veel mensen die graag willen helpen en willen koken, maar nu niet actief een maaltijd aanbieden op de site. Als je geen internet hebt helpen wij natuurlijk ook graag! Dan kun je bellen of appen met 06-83447197."