Interviews rondom het Noorderpark

Algemeen
Farzad Khoshbin,
Farzad Khoshbin, (Foto: aangeleverd)

NOORD - Nieuwsgierig hoe het met de mensen in Amsterdam-Noord gaat? Hoe zij deze coronatijd doorkomen? Stichting Noorderpark is bezig met een serie interviews met allerlei mensen die actief bij het park betrokken zijn.

Het is een manier om elkaar te laten weten hoe het gaat. Hoe iemand bijvoorbeeld omgaat met de gedragsregels, maar ook om elkaar te attenderen op initiatieven en een hart onder de riem te steken.

Daarom delen wij de komende weken een aantal verhalen in het Noord-Amsterdams Nieuwsblad. Deze week is Farzad Khoshbin aan het woord:

"Ik woon sinds 2016 in Noord, waar ik via kickbokslessen bij Saban Gym mezelf heb ontwikkeld tot kickbokser. Daarvoor trainde ik bij de beste kick/boks scholen van Amsterdam. Met Badr Hari als mijn grote voorbeeld begon ik in 2009 bij Mikes Gym. Daarna leerde ik bij Vos Gym, House of Legends, Ettaki Gym en Kops Gym van de beste trainers. Inmiddels geef ik lessen in de sportschool van Dock, heb ik les gegeven in de Meeuw, en sinds vorig jaar ook buiten bij de Roze Tanker.

Het gaat goed, maar weinig training in deze tijden. Ik zit veel binnen en dan kijk ik Netflix, een filmpje en ik train wat. Met dit mooie weer ga ik wel naar buiten en af en toe de stad in. Dan maak ik lange wandelingen om te zien hoe Amsterdam leeft. Zo raar om te zien hoe àlles dicht is, het Rembrandtplein bijvoorbeeld. Helemaal geen leven, alles muisstil. Wat ik heb geleerd is dat het heel belangrijk is om in jezelf te investeren. Als je dat hebt gedaan kun je iets voor je medemens betekenen. Of ik nog in het Noorderpark kom? Ik liep er laatst, en er was een heel ontspannen sfeer. Ik zag mensen in twee- of drietallen chillen, anderen maakten een wandeling. Misschien om een frisse neus te halen tijdens de ramadan, en natuurlijk zijn er veel sporters. Ik heb het idee dat er beter gebruik wordt gemaakt van het park, vreedzaam en respectvol.

Wat ik echt mis zijn natuurlijk mijn trainingen in de sportschool. Ik was er elke dag voor verschillende lessen en dat hield ineens allemaal op. Wat ik ook echt mis is dat ik mijn mama en papa niet kan knuffelen. Vooral mijn mama. Ze wonen in de Jordaan en ik zie ze elke 2 dagen, maar ze houden zich heel streng aan de 1,5 meter regels dus er wordt niet gekust en geknuffeld. Ik vind dat heel goed natuurlijk, maar ook echt heel erg moeilijk. Ik geloof dat ik je met mijn bokslessen kan transformeren. Door met mij te trainen kan ik je het besef geven dat je nog niet alles uit het leven hebt gehaald. It’s your adventure, I’m just a guide. Ik ben trots op Amsterdam, dat we ons allemaal zo goed aan de regels hebben gehouden en het nu de goede kant op lijkt te gaan. Als we ons goed aan de regels blijven houden komen we er heel goed uit. En dat volhouden lukt als je het vanuit liefde doet. Liefde voor de mensen om je heen. Liefde geeft hoop."

Meer interviews lezen? Kijk op Facebook bij 'Noorderpark Leeft'. Zie voor meer informatie ook www.noorderpark.nl.