Noordje roept op: Krijt Je Rot!

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

NOORD - Noordje houdt donderdag 21 mei haar jaarlijkse Krijt je Rot krijtwedstrijd. Dit jaar vindt het niet plaats bij Noordje op de stoep, maar wordt de deelnemers gevraagd om voor hun eigen deur een krijtkunstwerk te maken. Het onderwerp dit jaar is vrijheid. Gekozen in het jaar waar we 75 jaar vrijheid vieren en moeten vechten tegen corona.

Noordje is bij veel ouders en kinderen bekend vanwege haar museumexcursies, de kunstacademie, het schrijflab en schoolprojecten. Ook zij moest haar deuren de afgelopen maanden sluiten voor de kinderen. Noordje is dan ook druk bezig om toe te werken naar het moment dat zij haar deuren weer mag openen, hopelijk op 1 juni. Ondertussen roept ze iedereen op om op Hemelvaartsdag alleen of in klein familieteam te gaan krijten op de eigen stoep en uiterlijk voor 17.00 uur de foto te sturen naar meedoen@noordje.nl of te delen op #krijtjerot. Dit keer geen bekerwinnaars en een eerste prijs, maar iedereen die meedoet ontvangt een krijt-je-rot lintje en een kaart van Noordje in de bus. Favorieten van Noordje krijgen een prominente plaats op de eregalerij ‘kunst van jou’ op haar website.

Voor de kinderen die geen krijt in huis hebben opende Noordje maandag 18 mei een krijtloket bij Noordjes Kazerne Z op de Zamenhofstraat 14b. Kinderen konden kinderen daar gratis stoepkrijt komen afhalen. Uiteraard organiseerde Noordje dit volgens de maatregelen en met gepaste afstand.

Meer informatie is te vinden op www.noordje.nl.