Kinderen aan het woord over Coronatijd in Amsterdam Noord

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

NOORD - De redactie van de nieuw opgerichte NOORDKrANT bestaat uit 15 jonge topreporters (8-12 jaar) uit Amsterdam-Noord, die verslag doen van hun leven ten tijde van corona. De NOORDKrANT is een samenwerking tussen Tolhuistuin en Into the Great Wide Open, het werven van de redactieleden is gedaan door de DAT! School.

Na een kennismaking via Zoom, een live redactievergadering in de zonovergoten Tolhuistuin, en een boel informatie over de mail, zijn de kinderen thuis aan de slag gegaan met hun eigen ideeën. Ze werden hierin online en offline begeleid door ontwerper Rianne van Duin en fotograaf Marc Faasse, die al jaren kinderkranten maken.

Het resultaat is een 8 pagina's tellende krant boordevol verfrissende artikelen, persoonlijke verhalen en openhartige interviews: Wat merkt een buschauffeur van corona, hoe is het eigenlijk voor de dieren en stel dat je in deze tijd een baby krijgt? Hoe moet het met alle artiesten zonder podium (en andersom), wat kun je doen als je je verveelt en waar kun je tot 02:00 's nachts ijsjes halen tijdens ramadan?

Dat alles en nog heel veel meer lees je in de NOORDKrANT, die 19 mei verschijnt in het hart van het Noord-Amsterdams Nieuwsblad. Leuk om te lezen voor kinderen én volwassenen. Mis hem niet!