Interviews rondom het Noorderpark

Algemeen
Monique Egberts.
Monique Egberts. Foto: aangeleverd

Hoe gaat het nu met...?

NOORD - Nieuwsgierig hoe het met de mensen in Amsterdam-Noord gaat? Hoe zij deze coronatijd doorkomen? Stichting Noorderpark is bezig met een serie interviews met allerlei mensen die actief bij het park betrokken zijn.

Het is een manier om elkaar te laten weten hoe het gaat. Hoe iemand bijvoorbeeld omgaat met de gedragsregels, maar ook om elkaar te attenderen op initiatieven en een hart onder de riem te steken. Daarom delen wij de komende weken een aantal verhalen in het Noord-Amsterdams Nieuwsblad. Deze week is Monique Egberts van Weggeefwinkel Beemsterstraat aan het woord:

"Als tweejarige ben ik in Blauwe Zand komen wonen, dus ik woon hier al vrijwel mijn hele leven. Mensen kennen me vanuit de wijk, door de wandelingen met de hond, en natuurlijk ook vanwege Weggeefwinkel Beemsterstraat waar we vorig jaar de Omarmprijs mee gewonnen hebben. Het gaat gelukkig weer prima met me! Een paar weken geleden ben ik waarschijnlijk in contact geweest met het coronavirus en ben korte tijd ziek geweest. Ik prijs me gelukkig dat ik goed hersteld ben, zeker met de wetenschap dat er veel mensen zijn bij wie dat anders is verlopen. Van nature ben ik een huismus; ik kan me prima vermaken in en rond het huis. En zeker in deze periode blijf ik zoveel mogelijk thuis. Gelukkig zijn er manieren om contact te houden met de buitenwereld, zodat trainingen en werk gewoon door kunnen blijven gaan. Over wat ik doe is te lezen op mijn website www.sirisant.nl. Verder hoef ik me zeker niet te vervelen, want ik heb nog genoeg klusjes liggen die ik nu stuk voor stuk aan het afwerken ben. Mijn wandelingen gaan vaak door het Baanakkerspark; het Noorderpark ligt wat minder op mijn route. Het is fijn om te zien hoe de natuur zich niks aantrekt van alle stress rondom het coronavirus. Normaal gesproken ga ik graag naar dansavonden, dat kan nu helaas niet. Maar ik hou me vast aan de gedachte dat deze onzekere periode voorbij gaat. Zolang de situatie met het virus blijft duren zal Weggeefwinkel Beemsterstraat gesloten blijven. Maar juist nu mensen de deur niet uit gaan, wordt er bij veel gezinnen thuis opgeruimd. Ik heb hier aan de Hoekschewaardweg een Weggeefkast aan de gevel bevestigd, waar allerlei spullen in staan die gratis meegenomen kunnen worden. Dus als je langs de Weggeefkast loopt, neem er gerust iets uit mee! Via de Facebook pagina van Weggeefwinkel Beemsterstraat worden soms spullen aangeboden die gratis af te halen zijn bij de mensen thuis. Wie de Facebook pagina een “like” geeft, krijgt vanzelf het aanbod te zien. https://www.facebook.com/WeggeefwinkelBeemsterstraat"

Meer interviews lezen? Kijk op Facebook bij 'Noorderpark Leeft'. Zie voor meer informatie ook www.noorderpark.nl.