Gedreven ondernemer werkt aan draaiboek voor de toekomst

Algemeen
v.l.n.r. Nick Helsloot (oprichter en eigenaar Sport Natural), Randy Deville (manager Sport Natural), Mitchell Deville (manager Sport Natural) en George Bruynesteijn (eigenaar Sporting De Gors).
v.l.n.r. Nick Helsloot (oprichter en eigenaar Sport Natural), Randy Deville (manager Sport Natural), Mitchell Deville (manager Sport Natural) en George Bruynesteijn (eigenaar Sporting De Gors). (Foto: Johan Koopmans)

NOORD - “We willen minder stress, meer weerstand, minder kilo’s, meer bewegen. Samengevat: een goede gezondheid. Nederland heeft sportscholen nodig om gezond en fit te blijven. Wij zijn klaar om ruim 3,2 miljoen sportschoolleden veilig te laten trainen, volgens de RIVM richtlijnen. Dat kan al verantwoord vanaf 1 juni. We lopen daarmee in de pas met veel andere branches”, klinkt de smeekbede van Ronald Wouters, voorzitter van branchevereniging NL Actief.

Sinds half maart zijn sportschooldeuren gesloten. En blijven dat volgens de meest recente politieke uitspraken nog tot 1 september. De media hebben daar uitvoerig over gerept. Ondanks dat er mogelijk sprake is van versoepeling en een eventueel versnelde opening - NL Actief is namens de gehele sector in gesprek met de overheid - nemen veel sportschoolhouders alvast een voorschot op wat de toekomst brengt in de nieuwe wereld, op ‘het nieuwe normaal’.

Een van hen is Sport Natural-eigenaar Nick Helsloot. Hij breekt een lans voor de totale branche: “Natuurlijk doen we er als gezamenlijke sportscholen van alles aan om volgens de gedicteerde aanwijzingen te opereren. De bekende afstand, voldoende hygiënemaatregelen, verantwoorde looppatronen, een goed ventilatiesysteem, een maximaal aantal sporters in tijdsblokken toelaten. Iedereen zal binnen de kaders zijn of haar eigen bedrijfsfilosofie in praktijk brengen. Ik heb daar ook een visie op. Deze coronacrisis heeft ondernemers gedwongen om andere keuzes te maken. Om creatiever te zijn. Bij mij hebben de nooit verwachte ontwikkelingen gezorgd voor een wake-up call, om anders te gaan ondernemen.”

Anders gaan ondernemen? Enthousiast: “Het is nu het moment om nóg meer na te denken over innovatie. Over hoe nu verder? Met onze trainingsmethoden en -mogelijkheden waren we al revolutionair, maar binnen ons team en met goede vriend George Bruynesteijn van Sporting De Gors, een ‘monument’ onder de trainingscentra in Purmerend en omgeving, komen we langzamerhand tot andere inzichten.”

Helsloot vervolgt vol passie zijn monoloog: “Ik geef er een positieve draai aan. Maak er met de hedendaagse realiteit een passende combinatie van: 50% offline (lees: fysiek trainen op de sportschool) en 50% online (lees: volg ons digitaal). Dat kan op een aantal manieren. Door apparatuur aan te bieden voor thuis en aan de slag gaan met een online coach. Door virtual reality (camera in combinatie met een livestream) worden zowel het fysieke als het sociale aspect gestimuleerd. Je blijft onvoorwaardelijke binding houden met Sport Natural.”

Het draaiboek voor de toekomst ligt klaar? Lachend vertelt de gedreven ondernemer: “Het coronavirus heeft wel voor een veranderende tendens gezorgd. De traditionele sportschool bestaat vanaf nu niet meer. Er zal een combinatie moeten worden gezocht tussen zogenoemd ‘klassiek’ trainen, moderne technologieën, individueel contact met trainers, mogelijk het installeren van apps om maatwerk te kunnen garanderen en te kijken naar verdere toekomstige ontwikkelingen.”

Hybride training

De in Landsmeer woonachtige Helsloot noemt ook het woord hybride training, dat naadloos aansluit op zijn eerder gedane betoog. “Daarbij worden de sterke punten van verschillende trainingsmethodes geïntegreerd in een programma dat optimale resultaten biedt. Simpel gezegd past hybride training de meeste trainingsmethoden toe, van klassiek en modern tot een effectiever, efficiënter en vollediger fitnesssysteem. Het creëren van hybride trainingen en de bewezen trainingsmethoden stellen ons in staat om onze sporters meer diverse en interessante workouts te geven met indrukwekkende resultaten. Fitnessfanaten gebruiken hybride training om een veilige, leuke, uitdagende en dynamische workout te volgen die ze helpt om spieren op te bouwen, opgeslagen lichaamsvet te verliezen en atletischer te worden. Omdat mensen nu ervaren hebben hoe het is om online training te volgen, wordt het voor ons nu gemakkelijker om dit te combineren. Onze leden besteden veel tijd buiten de sportschool. De hybride sportschool is in staat om leden zowel binnen als buiten de sportschool te begeleiden."

Meer informatie: Sport Natural, Gare du Nord 17, 1022 LD Amsterdam, tel. 020-2400840 of kijk op www.sport-natural.nl