Omleiding Nieuwe Purmerweg

Algemeen

NOORD - Het deel van de Nieuwe Purmerweg in de Nintemanbuurt in Amsterdam-Noord wordt van 2 juni tot en met 17 juli opnieuw ingericht. Het autoverkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid. Fietsers en voetgangers kunnen de weg blijven gebruiken.

De herinrichting Nieuwe Purmerweg omvat: versmalling van de rijbaan; aanleg van twee plateaus en een drempel; verbreding van parkeervakken aan de zuidzijde; vervanging van de klinkerbestrating; het instellen van een parkeerverbod aan de noordzijde (aan de kant van de nieuwe atletiekbaan). De aannemer verwacht de weg uiterlijk vrijdag 17 juli weer in zijn geheel open te kunnen stellen voor al het verkeer.


De werktijden zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 uur en 16.00 uur. In de week van 13 tot en met 17 juli zijn er werkzaamheden op de Cecilia van Alphen-Jagtmanbrug (brug 912). Om de verkeershinder daar zo veel mogelijk te beperken vinden deze werkzaamheden twee keer in de nacht plaats. De werktijden zijn dan van 20.00 uur tot 05.00 uur. Bij slecht weer kan de planning afwijken.

Bereikbaarheid en gevolgen voor verkeerDoor de werkzaamheden is het autoverkeer op de Nieuwe Purmerweg gestremd. Het verkeer wordt langs het werk geleid of omgeleid via de Buikslotermeerdijk. Alle verkeersmaatregelen worden aangegeven op gele borden en verkeersregelaars worden ingezet als dat nodig is. Het fietspad en het voetgangersgebied aan weerszijden van de weg blijven toegankelijk.
Let op!De aannemer legt twee tijdelijke passeerhavens aan in het smalste gedeelte van de Buikslotermeerdijk, achter de Nieuwe Purmerweg. Zo kunnen de vrachtwagens van de afvalinzameling de vuilcontainers nabij Nieuwe Purmerweg nr. 4 (via de omleidingroute over de Buikslotermeerdijk) legen. Ook stellen we voor dit weggedeelte een parkeerverbod in. Dit geldt van maandag tot en met vrijdag tussen 10:00u en 15:00 uur.
Aannemer Gebr. Beentjes voert deze werkzaamheden uit in opdracht van de gemeente.