Open dagen in 't Zonnehuis

Algemeen
Neem een kijkje achter de schermen bij Snowapple.
Neem een kijkje achter de schermen bij Snowapple. (Foto: aangeleverd)

NOORD - In het monumentale theater 't Zonnehuis in Amsterdam-Noord werkt Snowapple aan een bijzondere videoproductie. Het bestaat uit een reeks miniatuurtheater voorstellingen die op film worden gezet met behulp van een greenscreen. De video's worden deze zomer gepresenteerd aan filmfestivals en op kunstplatformen. Ze zijn gebaseerd op het meest recente muziektheaterstuk van Snowapple; 'Mr Moon', een vrolijk en kleurrijke cabaretvoorstelling, die op luchtige wijze kritisch is op onze maatschappij.

't Zonnehuis en Snowapple nodigen belangstellenden uit om een kijkje achter de schermen te komen nemen bij het maken van deze reeks miniatuurtheater op film. Elke vrijdag, vanaf 5 juni, opent 't Zonnehuis haar deuren voor publiek. Van 16.00 tot 18.00 kan iedereen met een reservering in de Blauwe Zaal van 't Zonnehuis komen kijken. Laurien en Nora, leden van Snowapple, laten zien hoe ze werken met een green screen en beantwoorden vragen.

Snowapple is een multidisciplinair, internationaal muziektheater gezelschap. De thuisbasis is Amsterdam, maar de leden wonen overal ter wereld en komen samen voor shows en optredens. De genres zijn divers; pop, folk, opera en experimentele cumbia, maar ook mime en poppenspel. Al deze diversiteit brengt een uniek geluid en schouwspel. De voorstellingen bevatten onderliggend vaak serieuze onderwerpen, en misstanden uit de maatschappij worden aan de kaak gesteld. Normaal gesproken reist Snowapple de hele wereld over voor optredens en shows. Nu dit niet kan, willen ze het publiek trakteren op een kijkje achter de schermen van hun laatste project.

Data: 5, 12, 19, 26 juni. Toegang is gratis. Een kaartje kan online worden gereserveerd via snowapple-zonnehuis.eventbrite.nl. Ze houden zich aan de voorschriften en richtlijnen van de Rijksoverheid en het RIVM en denken aan de gezondheid en veiligheid van publiek, musici en medewerkers.