Tentoonstelling Rijzend Water verlengd

Algemeen
De overkapping van het Open Plein is weer te bewonderen.
De overkapping van het Open Plein is weer te bewonderen. (Foto:Twycer)

AMSTERDAM - Conform de versoepelde maatregelen van de Rijksoverheid zijn musea sinds 1 juni weer open voor publiek. Het Scheepvaartmuseum is hiermee zeer verheugd en is ook weer toegankelijk. Vanwege de zeer grote oppervlakte met ruim 7.000 m2 publieks-toegankelijke ruimtes biedt het museum een veilige haven voor bezoekers, waar anderhalve meter afstand tussen bezoekers mogelijk is. Het museum volgt hierbij de richtlijnen van de Museumvereniging en de adviezen van het RIVM. De succesvolle tentoonstelling Rijzend Water van fotojournalist Kadir van Lohuizen wordt verlengd.

Een bezoek aan Het Scheepvaartmuseum is alleen mogelijk met een online entreebewijs met een aanvangstijd. Dit zorgt voor een goede spreiding van het publiek gedurende de dag. Alle bezoekers moeten vooraf een online entreebewijs met starttijd reserveren, ook als zij al in bezit zijn van een museumticket, een Museumkaart of een BGL-VIP-kaart. De tickets zijn beschikbaar via www.hetscheepvaartmuseum.nl.

De succesvolle tentoonstelling Rijzend Water van fotojournalist Kadir van Lohuizen wordt verlengd tot en met 12 oktober. De tentoonstelling over de wereldwijde gevolgen van de stijgende zeespiegel werd tot de sluiting 13 maart 2020 vanwege het coronavirus door bijna 80.000 personen bezocht. Rijzend Water werd door bezoekers hoog gewaardeerd met een 8,2. Dit is een belangrijke reden voor de verlenging: bezoekers krijgen alsnog de kans om deze tentoonstelling te bezoeken.