Aanpak Japanse Duizendknoop

Algemeen
Afbeelding
(Foto: gemeente Amsterdam)

NOORD - De gemeente Amsterdam verwijdert tussen 8 en 12 juni weer een aantal groeiplaatsen van de Japanse Duizendknoop. Deze keer aan de Bongerdkade en aan de Kamperfoelieweg in Amsterdam-Noord.

De stengels van de plant worden afgeknipt en de wortels worden verwijderd. De locaties blijven vervolgens een aantal maanden open liggen om te controleren of er geen nieuwe stengels groeien. De werkzaamheden aan de Bongerdkade vinden plaats tussen 9 en 12 juni, ter hoogte van de Boomgaardlaan en de Sterappelstraat. Er wordt gewerkt vanaf het voetpad van de Bongerdkade richting de waterkant. Het voetpad langs de Bongerdkade is tijdens de uitvoeringsperiode plaatselijk afgesloten. Voetgangers kunnen gebruik maken van het fietspad. De werkzaamheden aan de Kamperfoelieweg vinden plaats op de hoogte van de voetgangers- en fietstunnel richting de Metaalbewerkerweg. Daar groeit de Japanse duizendknoop in het talud. Het fietspad blijft toegankelijk. De werkzaamheden duren naar verwachting één tot twee werkdagen.

Meer informatie over de Japanse duizendknoop, wat men zelf kan doen als er een in de tuin groeit, of om nieuwe groeiplaatsen te melden: zie www.amsterdam.nl/wonen-leefomgeving/duizendknoop.