Zomer met Noordje

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

NOORD - We mogen weer naar buiten en we kunnen weer dingen samendoen deze zomer. Dat is goed nieuws. Nog beter nieuws is dat er in Amsterdam-Noord van alles georganiseerd is voor kinderen en jongeren uit de omgeving: zij hoeven zich zeker niet te vervelen deze zomer. Kunsteducatiestichting Noordje heeft een bomvol programma samengesteld.

Zo trapt Noordje vanaf 4 juli haar zomerprogramma af met excursies onder de naam Noordje in 't Wild. Daarna volgt een hele zomer van activiteiten, zoals bijvoorbeeld de Taal van Corona - een nieuwe samenwerking tussen Noordje, Nieuw Dakota en Huis van de Wijk de Evenaar. Ook is er weer de Zomerschool Amsterdam-Noord in samenwerking met SKC.

Noordjes ZomerSchrijflab organiseert deze zomer eenmalige workshops. Het programma is voor alle kinderen in Amsterdam-Noord, vanuit alle windrichtingen en achtergronden. Het doel is elkaar ontmoeten en samen plezier hebben. Het is geen zomerschool, maar een divers samengesteld programma waar veel inspirerende kunstenaars en schrijvers aan meewerken, en waar eenmalig of meerdere keren aan deel kan worden genomen.

Dit ZomerSchrijflab start met een speciaal voor Noordje opgenomen videoworkshop voor de kinderen door verhalenverteller en kunstenaar Akwasi, maar ook kunnen de kinderen platenhoezen ontwerpen of verhalen schrijven op een typemachine, animaties maken, beeldhouwen of een journaal opnemen. Elke vrijdag is er Project Z voor Jongeren tot 16 jaar. Tv-presentator Redouan Ait Ouarg neemt ze op sleeptouw om een podcast te maken over de Straten van Amsterdam-Noord.

Voor meer informatie zie www.noordje.nl. Kinderen kunnen zich opgeven via meedoen@noordje.nl.