A8 afgesloten voor groot onderhoud

Algemeen
Vervanging van het asfalt.
Vervanging van het asfalt. Foto: Adobestock

REGIO - In opdracht van Rijkswaterstaat voert Boskalis van zondag 12 juli tot dinsdag 11 augustus groot onderhoud uit aan de A8. Tussen de N246 en knooppunt Zaandam krijgt de rijbaan richting Amsterdam nieuw en stiller asfalt, net als de vaste delen van de Coenbrug (in beide richtingen). Tijdens de werkzaamheden is de weg richting Amsterdam vier weken lang dag en nacht geheel afgesloten voor verkeer. Het verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met flinke extra reistijd, die kan oplopen tot meer dan 1 uur.

Het asfalt is hier aan het einde van zijn levensduur en moet worden vervangen. Over het hele traject wordt het asfalt vervangen door tweelaags fijn zeer open asfalt beton (zoab), het meest stille asfalt dat Rijkswaterstaat momenteel toepast. Aannemer Boskalis vervangt bovendien de voegovergangen tussen het wegdek en de vaste delen van de bruggen en viaducten door stillere voegen. De rijbaan richting Alkmaar, behalve de vaste delen van de Coenbrug, is begin juni al voorzien van nieuw en stiller asfalt.

Van zaterdag op zondagnacht 12 juli 00.30 uur tot dinsdagochtend 11 augustus 05.00 uur is de A8 in de richting van Amsterdam volledig afgesloten tussen de N246 en knooppunt Zaandam. De werkzaamheden gaan dag en nacht en zeven dagen per week door om de verkeershinder zo kort mogelijk te laten duren. Verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis voor te bereiden met behulp van www.rws.nl/werkzaamheden en de gele borden te volgen die de omleidingsroutes aangeven. Meer informatie over het groot onderhoud aan de A8 is te vinden op www.rijkswaterstaat.nl/grootonderhoudA8. Weggebruikers kunnen voor meer informatie ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).