Zomerprogramma MidzomerMokum

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Roos Pierson)

NOORD - MidzomerMokum, het Amsterdamse zomerprogramma met honderden culturele, sportieve en educatieve activiteiten in alle stadsdelen voor kinderen en jongeren tot 23 jaar start zaterdag 4 juli. Voor een heerlijke zomer dicht bij huis.

Speciaal voor de start van MidzomerMokum in Amsterdam-Noord is er zaterdag 4 juli een programma in speeltuin Bloemenkwartier, aan de Wingerdweg 260. Kinderen en ouders/verzorgers zijn tussen 10.00 en 12.00 uur welkom voor een ontbijtje van de Smaaksoldaatjes (let op: er zijn maximaal 100 ontbijtjes!) en sport- en spelactiviteiten zoals voetbal en een springkussen met klimtoren. Maar dat is nog niet alles: kinderburgemeester Ilias Admi geeft een interview. Acteur en choreograaf Juvat Westendorp en de bekende hoogleraar Erik Scherder geven het startsein voor de landelijke Zomer van de gezonde jeugd. DJ Nathan Surreal, percussieband Eternity uit Zuidoost en Ajax-mascotte Lucky maken het feest compleet. Namens de gemeente Amsterdam zijn de wethouders Moorman en Meliani en stadsdeelbestuurder Lagendijk van stadsdeel Noord aanwezig.

MidzomerMokum duurt van 4 juli tot en met 16 augustus. Alle activiteiten in Noord staan op de website Sterrenmakers.nl. De meeste activiteiten zijn gratis. Er is van alles te doen: sportieve activiteiten in het Noorderparkbad, sportieve en creatieve activiteiten op de NDSM, Summer schools, voetbalclinics van Ajax en nog veel meer. Voor sommige activiteiten moet worden ingeschreven omdat het aantal plaatsen beperkt is. Dat kan via www.sterrenmakers.nl/midzomermokum.
Weten wat er in heel Amsterdam te doen is? Kijk dan op www.midzomermokum.nl.