Tuindorp Oostzaan op weg naar eeuwfeest

Algemeen
Reier en Wilma zijn de initiatiefnemers.
Reier en Wilma zijn de initiatiefnemers. (Foto: Rodi Media/MvS)

TUINDORP OOSTZAAN - Op 21 april 2021 bestaat Tuindorp Oostzaan honderd jaar. De bedoeling is om dat groots te vieren, vanaf de verjaardag zelf tot het eind van het jaar. Tuindorpers Reier Smits en Wilma van Ankeren nemen daartoe het initiatief. Ze willen alle inwoners bij de festiviteiten betrekken. Ideeën? Laat maar komen.

De inwoners van het oude hart van Tuindorp Oostzaan vinden een dezer dagen een brief op de deurmat, met als afzender Reier en Wilma. Het is een oproep om met drie ideeën voor de viering van de honderdste verjaardag te komen. De twee initiatiefnemers slaan daarmee twee vliegen in één klap: de bewoners worden bij het eeuwfeest betrokken én er komen - hopelijk - suggesties binnen om een gevarieerd, aansprekend programma samen te stellen waarvan iedereen lang kan genieten.

Toen Wilma van Ankeren hoorde dat de honderdste verjaardag van Tuindorp Oostzaan naderde, wilde ze daar meteen iets mee doen. Haar buurtgenoot Reier Smits kreeg ze meteen mee. Zelf hebben ze al ideeën: gezellige thema-markten bieden, hoge gasten uitnodigen en Ymere erbij betrekken. Nieuwe ideeën zijn meer dan welkom.

"We hopen veel ideeën binnen te krijgen," aldus Reier. "We gaan ze verzamelen en onderverdelen in bijvoorbeeld sport en cultuur. Daarna stellen we groepjes samen van inwoners. Die moeten de plannen uitwerken en de kosten ramen. Zo kunnen we concreet subsidie aanvragen. Maar belangrijk is ook de cohesie. Oude en nieuwe bewoners die samenwerken."

De twee initiatiefnemers zijn razend enthousiast en hopen van 2021 een onvergetelijk feestjaar te maken. Reier: "Te beginnen met een 'big boom' op 21 april."