'Zomerschool harder nodig dan ooit'

Algemeen
Een van de werkjes die de kinderen hebben gemaakt tijdens een eerdere Zomerschool.
Een van de werkjes die de kinderen hebben gemaakt tijdens een eerdere Zomerschool. (Foto: Archief - Wendy Ruittemanz/RM)

NOORD - De Zomerschool gaat vanaf 27 juli weer van start in Amsterdam Noord. De Stichting voor Kennis en sociale Cohesie (SKC) organiseert al voor de 9e keer deze Zomerschool waar leerlingen van basisscholen (groepen 6 tot en met 8) creatief leren denken en werken aan hun taalachterstand. Thema dit jaar is ‘Uitvindingen en Ontdekkingen’.

De zomervakantie is voor veel basisschoolleerlingen een periode waar ‘taalarmoede’ hard toeslaat. Kinderen die opgroeien in een taalarme omgeving boeten in op taalniveau. "Er zijn in de zomervakantie geen activiteiten die het taalniveau prikkelen, thuis wordt vaak niet de Nederlandse taal gesproken en er zijn geen actieve stimuli om te lezen. Onze kinderen hebben bovendien door het coronavirus enorme achterstanden opgelopen omdat het normale onderwijs de afgelopen maanden is weggevallen, ze hebben de taal niet onderhouden. Wij zetten de Zomerschool in om zoveel mogelijk achterstanden te repareren", aldus Reda Belkadi, directeur van SKC.

De Zomerschool werkt elke zomer met een thema. Dit jaar is gaan de leerlingen zich bezighouden met ‘uitvinden en ontdekken’. De kinderen gaan samen met kunstenaars en begeleiders op expeditie door de wonderlijke wereld van ontdekkingen en uitvindingen. Tegelijkertijd spijkeren zij hun taalniveau bij. Kijk voor meer informatie www.skcnet.nl.