Roze Filmdagen toch van start

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay.com)

AMSTERDAM - Nu de lock-down maatregelen zijn versoepeld gaan de 23e Roze Filmdagen alsnog van start: Roze Filmdagen REDUX. Er wordt een 2020 filmselectie getoond in Het Ketelhuis in Amsterdam.

Roze Filmdagen REDUX start 25 juli, de eerste dag van de Amsterdam Pride week. Vervolgens worden er LHBTQ films vertoond op 29 augustus en het hele weekend van 18 tot en met 20 september. Het Ketelhuis is deze dagen het decor van niet eerder vertoonde speelfilms, korte films en documentaires van over de hele wereld, inclusief drie premières van Nederlandse documentaires. Dit inhaalfestival zal kleinschaliger en anders zijn dan anders, maar de organisatie is blij dat ze toch de kans krijgen enkele fraaie films op het witte doek te kunnen vertonen.

25 juli start het festival 's middags met 'Todos Cambiamos' (Panama 2019, Arturo Montenegro, winnaar van de Hivos Free To Be Me-award). Deze Panamese Oscar-inzending is een inspirerend verhaal over de veranderingen die een gezin doormaakt als een van hen in transitie gaat. Vervolgens de Nederlandse documentaire 'De stad was van ons' over radicaal feminisme in de jaren '70. (Nederland 2020, Netty van Hoorn). In de avond is het tijd voor 'Tu me manques' (Bolivia 2019, Rodrigo Bellott). De oorspronkelijke openingsfilm van de Roze Filmdagen 2020, een indrukwekkend verhaal over verlies en vergeving. De eerste dag wordt afgesloten met 'Closer to heaven en Motta' (een collage van korte films over de verlokkingen van aardse liefde).

Het Ketelhuis hanteert natuurlijk speciale maatregelen in verband met corona. De zaalcapaciteit is beperkt. Kaartverkoop is gestart. www.ketelhuis.nl.