SKC Zomerschool van start

Algemeen
Leerlingen van de SKC Zomerschool 2019.
Leerlingen van de SKC Zomerschool 2019. Foto: SKC Zomerschool

NOORD - De Stichting voor Kennis en sociale Cohesie (SKC) houdt voor het 9e jaar de SKC Zomerschool. Hier leren leerlingen van basisscholen (groepen 6 tot en met 8) drie weken lang creatief denken en werken ze aan hun taalachterstand.

300 basisschoolleerlingen van 30 Amsterdamse basisscholen vijzelen hun taalniveau op een leuke en actieve manier op en doen mee met het thema van dit jaar 'Uitvindingen en Ontdekkingen’. De Zomerschool in Amsterdam-West startte maandag 20 juli en eindigt op 6 augustus. De Zomerschool in Amsterdam-Noord ging vandaag van start en loopt door tot en met 13 augustus.

Kinderboekenschrijfster Anna van Praag geeft dit jaar aan alle 300 leerlingen wekelijkse schrijfworkshops. "Verbeeldingskracht is de beste, grootste kracht die we hebben, juist ook in tijden van Corona", aldus Van Praag. Met de 300 kinderen gaat Van Praag in haar wekelijkse schrijfworkshops op zoek naar hun beste en mooiste verhalen. Deze verhalen zullen uiteindelijk gebundeld gaan worden in een echt boek.

Naast de schrijfworkshops van Anna van Praag krijgen leerlingen dagelijks taal- en reken les en creatieve lessen van kunstenaars. Ook gaan ze op excursie. Deelname aan de Zomerschool is gratis.