JONG Oostzaan laat van zich horen

Algemeen
Jong Oostzaan biedt een gevarieerd zomerprogramma. Op de foto vanaf links Raven Lust, Jamillia Broeksma en Noreen Hollebeek.
Jong Oostzaan biedt een gevarieerd zomerprogramma. Op de foto vanaf links Raven Lust, Jamillia Broeksma en Noreen Hollebeek. (Foto:Jong Oostzaan biedt een gevarieerd zomerprogramma. Op de foto vanaf links Raven Lust, Jamillia Broeksma en Noreen Hollebeek. )

door Marcel van Stigt

OOSTZAAN - De gemeente Oostzaan mag zich verheugen in jongeren die betrokkenheid tonen en zich graag verdienstelijk maken voor de gemeenschap. Naast de kindergemeenteraad waarin de vier scholen zijn vertegenwoordigd zetten verschillende tieners zich in voor de organisatie JONG Oostzaan.

Voor de Oostzaanse jongeren was voorheen niet zo gek veel te doen. Dat is uit diverse onderzoeken naar voren gekomen. Lang is het bij deze constatering gebleven.Totdat enkele jongeren besloten het heft in eigen hand te nemen, onder wie Raven Lust (19) en Noreen Hollebeek (14).

Werk van gemaakt

“Oostzaanse jongeren willen een plek en activiteiten”, stelt Raven. “Daar hebben we nu werk van gemaakt. Met Noreen Hollebeek wilde ik me voor JONG Oostzaan inzetten en na een film- en fris-avond hebben zich meer jongeren aangemeld, zoals Jamillia Broeksma.”

Op 27 februari vond een formele kick-off plaats. JONG Oostzaan was er klaar voor om, onder het toeziend oog van coördinator Lonneke van Soest, aansprekende activiteiten te bieden. En toen brak de coronacrisis uit. Van doorpakken was even geen sprake. Maar JONG Oostzaan liet zich niet kennen en gooide het over een andere boeg. Voor de bewoners van Evean Lishof zette ze een actie op touw. Oostzaanse kinderen werden gemobiliseerd om tekeningen te maken en dat werd een groot succes. De oogst bestond uit een enorme berg inzendingen. De tekeningen zijn onder de bewoners verdeeld en die waren er bijzonder blij mee.

Zomerprogramma

Maar nu richt JONG Oostzaan zich weer op de jeugd. Op het ijsclubterrein verzorgt ze een gevarieerd zomerprogramma, waarvan dankbaar gebruik wordt gemaakt. Dat wordt op donderdag 13 augustus afgesloten. Van 14.00 tot 16.00 uur zijn stoere jongeren van 12 tot 16 jaar welkom voor het onderdeel paintball. Hiervoor geldt een leeftijd van 12 tot 16 en belangstellenden moeten zich aanmelden. Dat kan via instgram @jongoostzaan, Facebook en info@jongoostzaan.nl. Te laat voor het paintballen? Geen nood. Ga dan lekker rennen op de stormbaan of glijden vanaf de zeepbellen (6 tot 16 jaar).

Ook als de scholen weer zijn begonnen houdt het niet op. Binnen de coronaregels wordt er weer van alles georganiseerd. Ideeën en nieuwe leden zijn van harte welkom. Meld je aan op de website www.jongoostzaan.nl. Maar ook nu wacht de organisatie niet af of zich toevallig jongeren aanmelden. De organisatie werkt actief aan haar naamsbekendheid. Tijdens de kermis lopen leden rond om flyers en stickers uit te delen.