Nieuwe complex AV Atos bijna klaar

Algemeen
Wat een ruimte op het nieuwe complex van AV Atos!
Wat een ruimte op het nieuwe complex van AV Atos! Foto: Dirk Karten

NOORD – “Met dank aan de inzet van 23 vrijwilligers hebben we woensdagavond 29 juli binnen twee uur heel veel spullen verhuisd. Het was een topprestatie!”, aldus Faisal Callender, coördinator afbouw bij de atletiekvereniging ATOS.

Even daarvoor had de enige atletiekvereniging in Amsterdam-Noord de sleutel gekregen van de nieuwe kantine op het eveneens nieuwe complex. De levendige en sportieve club met zo’n 450 leden betrekt op 300 meter afstand van de oude baan aan het Scheurleerpad (in het bos van Elzenhagen-Zuid) een prachtige nieuwe baan. Daar wordt momenteel de laatste hand aan gelegd.

Zonnepanelen

Het clubgebouw heeft een opvallend grote luifel. Deze zorgt ervoor dat je droog staat nabij het gebouw maar is tevens zo ontworpen dat ze opwarming in de zomer tegengaat. Het gebouw wordt aangesloten op de stadswarmte en voorzien van zonnepanelen. De ventilatie zal plaatsvinden met warmte terugwinning.

Trainingen

Bij de club vormt een team van enthousiaste trainers de begeleiding van de sporters van alle niveaus en leeftijden. Er kan bij Atos bijna iedere dag getraind worden voor hardloopwedstrijden. Van sprint tot marathon en voor technische nummers als hoogspringen, verspringen, speerwerpen en kogelstoten. De club heeft de afgelopen halve eeuw veel kampioenen voortgebracht in verschillende disciplines.

In het laatste weekend van september staat de officiële opening van het gebouw en de baan gepland. Vanaf midden augustus wordt er al gesport op de nieuwe locatie.

Het clubgebouw van AV Atos heeft onder meer een grote luifel waar je onder kunt schuilen als het regent.