1,5 meter is verder dan je denkt

Cultuur
Afbeelding
Foto: Pixabay.com

NOORD - Weet je niet precies hoeveel 1,5 meter is, en ben je je geodriehoek al kwijt sinds 1998? Dan kun je vanaf zaterdag 29 augustus terecht in en voor Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) Van der Pek voor illustraties die op creatieve wijze inzicht geven op wat 1,5 meter daadwerkelijk is. En dat is verder dan je denkt!


De expo is zowel vanaf het Mosplein als binnen in OBA Van der Pek te bewonderen. Dus buiten openingstijdentijden kunnen mensen de werken in de etalage bekijken. En tijdens de openingstijden binnen. Er zal ook een ‘1,5 m experience’ zijn waarbij de bezoeker kan ‘ervaren’ hoever het met een afstand van bijvoorbeeld ‘6 voetballen’ of ‘7 boeken’ uit elkaar staan daadwerkelijk is. De expositie is bedoeld voor jong en oud. Met grappige knipogen voor jongvolwassenen, herkenbare elementen voor de wat ouderen en toegankelijke beelden en kleuren voor jongeren. Dus leuk om met vrienden of familie heen te gaan maar ook voor kinderen of een gezin.

Opening zaterdag 29 augustus vanaf 10.00 uur, tot sluitingstijd 16.00 uur (van binnen). Dan vanaf september is de expositie binnen in OBA Van der Pek te zien tijdens (tijdelijke) openingstijden op woensdag, vrijdag en zaterdag van 09.30 tot 17.30 uur, OBA Van der Pek, Gentiaanstraat 2, Amsterdam, vanderpek@oba.nl.