Chemsex Dialogen in ‘t Zonnehuis

Cultuur
Afbeelding
Foto: Alrandir - stock.adobe.com

NOORD - Met een theatrale presentatie van hun vooronderzoek beginnen theatermakers en acteurs Kes Blans, tevens chemsex-counselor en Thomas de Bres, ook LHBTQI+ activist en programmamaker, deze zomer het project Chemsex Dialogen. Vrijdag 11 en zaterdag 12 september is dit bijzondere theaterproject als onderdeel van Amsterdam Fringe Festival te zien in ’t Zonnehuis in Amsterdam-Noord.

Chemsex is een fascinerend fenomeen in de gayscene; mannen die seks hebben met mannen onder invloed van harddrugs, zoals XTC, GHB en Crystal Meth. Een groeiend fenomeen met potentieel gevaar. Welke verlangens schuilen eronder? Wanneer ligt verslaving op de loer? Wanneer wordt lust een last en hoe zit het met de liefde?

Met het project Chemsex Dialogen willen Blans en de Bres oordeelloos en liefdevol het taboe rondom dit onderwerp doorbreken en de spannende, gevaarlijke, verleidelijke en ook destructieve kanten van Chemsex onderzoeken, belichten en bevragen.

Deze zomer presenteren ze hun vooronderzoek in een interactieve theaterontmoeting, waarin ze op creatieve wijze vormgeven aan onze vragen en ervaringen en praten met zorgverleners en ervaringsdeskundigen uit de stad. Daarnaast gaan ze op zoek naar nieuwe verhalen om mee te nemen naar de avondvullende theatervoorstelling voor volgend seizoen. Bezoekers worden daarom uitgenodigd om deel te nemen aan het gesprek en persoonlijke ervaringen te delen.

Vrijdag 11 september om 19.00 en 21.30 uur. Zaterdag 12 september om 17.00 en 19.30 uur. Locatie ’t Zonnehuis, Zonneplein 30 in Amsterdam. Voor informatie: amsterdamfringefestival.nl/programma/chemsex-dialogen.