Over het IJ schiet nieuwe makers te hulp

Cultuur
'We beginnen gewoon'. Over het IJ Festival 2017.
'We beginnen gewoon'. Over het IJ Festival 2017. Foto: Moon Saris

NOORD - Nieuwe makers kunnen 10 september voor het eerst langskomen bij het Makersloket van Over het IJ: een mogelijkheid voor hen om het hemd van het lijf te vragen over verschillende gebieden van het nieuwe makerschap.

Over het IJ Festival heeft een grote focus op talentontwikkeling en is als locatietheaterfestival expert in het ontwikkelen, begeleiden en een platform bieden aan makers die in vaak flexibele discipline-overstijgende vormen zoeken naar andere publieksbenaderingen en relaties en gebruik van de ruimte of locatie. Aangezien Over het IJ daarmee de afgelopen jaren een breed netwerk en expertise heeft opgedaan, wil zij deze kennis graag actiever delen met het veld. Aanmelden kan via www.overhetij.nl/makersloket.

De vragen die de nieuwe makers kunnen stellen, kunnen breed variëren op verschillende gebieden zoals: artistiek, zakelijk, netwerk, productioneel of op het gebied van marketing en publiciteit. Het Makersloket is gericht op makers die net van de verschillende kunstopleidingen komen of zich anderszins ontwikkeld hebben als maker en een voorliefde hebben op het vlak van locatietheater en sociaal-artistieke projecten.

Het loket is één dag in de twee weken open. De komende maanden kan men terecht op: 10 en 24 september; 8 en 22 oktober, 5 en 19 november, 3 en 17 december. Meer informatie en aanmelden kan via www.overhetij.nl/makersloket.