Red een sneeuwbal en de stad

Algemeen
Tegel eruit en een sneeuwbal erin.
Tegel eruit en een sneeuwbal erin. Foto: Pixabay.com

NOORD - Op het NDSM-terrein, de Load Oud (naast Pllek) in Amsterdam-Noord worden zaterdag 19 september om 15.00 uur gratis sneeuwballen uitgedeeld tot de struiken op zijn. 10.000 struiken van de Viburnum - ook wel sneeuwballen genoemd – worden door het NK Tegelwippen gered van de composthoop. Ze krijgen een plek in Rotterdamse en Amsterdamse tuinen en zo wordt veel CO2 bespaard!

De struiken worden geleverd door de campagne Meer Bomen Nu, die vorige maand al 150.000 perenbomen redde en die komende winter 1 miljoen bomen gaat planten. In Amsterdam vindt 19 september dus deze grote uitdeelactie plaats, in Rotterdam worden de planten in meerdere dagen gericht verspreid in onttegel-acties door de hele stad.

Sneeuwballen zijn mooie struiken die door hun harige bladeren veel fijnstof afvangen. Ze hebben witte bloemen en in het najaar bessen, en zijn daardoor een grote aanwinst voor insecten en vogels. De struiken zijn gedoneerd door Donker Groep die ze over had en niet wilde verbranden of composteren. Deze zomer met nauwelijks sportcompetities, is er een competitie van een heel andere orde: het NK Tegelwippen! Met twee titanen in de hoofdrol: Amsterdam versus Rotterdam. De klassieker dus. Het doel? Dat mensen zoveel mogelijk tegels in hun tuin of geveltuin verruilen voor groen.