Mag ik even?!

Algemeen
Afbeelding

In de rubriek ‘Mag ik even?!’ krijgen lezers van het Noord-Amsterdams Nieuwsblad de kans om hun ervaringen te delen. De redactie behoudt zich het recht voor om ingezonden brieven te redigeren of in te korten. Een brief betekent niet dat de redactie de inhoud onderschrijft.

Beste Erna Berends,

Ik las uw column ‘Onder spanning’ in het Noord-Amsterdams Nieuwsblad en reageer even. Ik ben zelf ook columnist en weet wat voor een moeite het kost om een rubriek vol te schrijven. Maar heb je eenmaal een hoofdthema dan kun je daar van alles omheen schikken en langzaam naar een pakkend einde toe schrijven. En zo komt u van het Corona-virus, via de bouw- en ontwikkelingsperikelen in Amsterdam-Noord uit bij het Vliegenbos. Maar de lezer begrijpt dat al deze dingen helemaal niets met elkaar te maken hebben. Mij irriteert het enorm dat u alles op een hoop gooit. Het virus, de hysterische stadsontwikkeling die alle natuur opvreet en het Vliegenbos zijn complexe zaken en verdienen ieder een eigen column. En nog één, en nog één. Maar ik mag mij niet irriteren, schrijft u. Spanningen, de onderbuik, daar heeft u moeite mee. Een vuist op tafel, is niets voor u.

U schrijft: ‘Laten we elkaar met feiten en inhoudelijke argumentatie bestoken (…)’ Wel nu, graag! Het is namelijk zo dat ik al jaren in het Vliegenbos door fietsers feitelijk van het pad gereden word. En dan roep ik lekker toch: ‘Hey Meneer Eikel, dit is een voetpad!’ Dat hij zijn fietsbel gebruikte, irriteerde mij ook.

Ik heb een grote mond en lenige leden. Mijn fragiele buurvrouw achter haar rollator niet. Op dat soort momenten telt voor haar slechts één ding: evenwicht behouden - de andere heup is ook zo gebroken.

U vraagt mij respect te hebben voor wetsovertreders. Begripvol houdt u gespuis, dat zich niet aan de verkeersregels houdt, de hand boven het hoofd. U praat recht wat krom is. Ik wil u geen woorden in de mond leggen maar als stadsbestuurder zou u moeten zeggen: regels zijn regels, het voetpad is niet om op te fietsen. Openbare orde zit toch in uw portefeuille?

Zo, en nu ga ik mijn lidmaatschap van SP opzeggen, die is tegenwoordig zó D66! Over virussen gesproken, komt dat door de coalitiekoorts?

Simon de Boer