Rijdende metro decor van talkshow

Algemeen
Rijdende metro decor van talkshow.
Rijdende metro decor van talkshow. Foto: Elco van der Wilt

AMSTERDAM - De Amsterdamse metro is zaterdag 26 september de geluidsstudio van een gloednieuwe podcast over het nachtleven in Amsterdam: van een kijkje in de club- en hiphopscene tot interviews met mensen onderweg naar hun nachtdienst in het AMC of op Schiphol.

De ‘Metro Guerilla Podcast’ brengt - op de cadans van metrolijn 54 - live muziek, reportages en persoonlijke verhalen van Amsterdammers en praat met hen over het belang van de nachtmetro voor Amsterdam-Zuidoost. Reizigers kunnen tijdens de rit live meeluisteren via silent-disco hoofdtelefoons.

De mobiele podcast belicht in een live talkshow waarom het metro nachtnet veel zou betekenen voor de bewoners van stadsdeel Zuidoost en voor de stad Amsterdam, de zogenoemde 24-uurs metropool. In de raadsvergadering van 26 januari 2020 is besloten dat de metro ‘s nachts zal gaan rijden, maar wanneer de pilot wordt uitgevoerd is nog niet bekend. De podcastmakers vragen hier op een ludieke en informatieve wijze aandacht voor.

De Metro Guerilla Podcast is een energieke pop-up podcast die meebeweegt op het ritme van de metro. De duur van een rit van Amsterdam Centraal naar Gein, het openen en sluiten van de deuren en de interactie met reizigers: alles heeft invloed op de show. Het concept en de regie is in handen van prijswinnend radio- en podcastmaker Jesper Buursink. Voor zijn podcast Virus Verhalen (Radio Doc voor NPO Radio 1) won hij dit jaar de Zilveren Reissmicrofoon.

Wie graag de podcast opname live meemaakt, is om 16.00 welkom bij het pop-up park met het ‘Flying Grass Carpet’ voor station Bijlmer ArenA (Hoekenrodeplein). Gasten krijgen daar een symbolisch metrokaartje en een hoofdtelefoon, voordat ze op pad gaan met de podcastmakers. Toevallige passanten en reizigers kunnen meeluisteren. Achteraf is de Mobiele Omroep Bijlmer-podcast te beluisteren op alle reguliere podcastkanalen en via soundcloud.com/vingernl.