InfoStek open op Buikslotermeerplein

Algemeen
InfoStek Buikslotermeerplein.
InfoStek Buikslotermeerplein. Foto: Wendy Ruittemanz/RM

NOORD - Een veel gehoorde wens van bewoners en gebruikers van het Buikslotermeerplein is in vervulling gegaan: sinds kort is InfoStek aan het Buikslotermeerplein 13b geopend. Hier kan men terecht met alle vragen en ideeën voor het verlevendigen van het Buikslotermeerplein.

Op het moment dat InfoStek eigenlijk geopend zou worden, dwongen de corona-maatregelen de gemeente om het centrum gesloten te laten. Inmiddels is besloten dat ze met wat aanpassingen en hygiëne-protocollen omwonenden en belangstellenden toch persoonlijk te woord kunnen staan. InfoStek is ingericht door Alma Sihmandiaz, stylist en ondernemer. Zij kreeg de opdracht om het centrum op een duurzame manier in te richten en een fijne sfeer te creëren. Alma: “Het is een hele uitdaging om een plek te creëren waar zowel de oude als de nieuwe Noorderlingen zich op hun gemak voelen. Ik heb gekozen om het niet te zakelijk te maken, maar wel fris. Met meubels uit kringloopwinkel De Lokatie en Rataplan heeft InfoStek een huiselijk gevoel gekregen! Ik vertrouw erop dat de mensen over een tijdje het Buikslotermeerplein ook weer als hun Stek zullen gaan voelen.”
InfoStek is voorlopig elke woensdag geopend van 14.30 tot 17.00 uur. Bij succes willen ze de openingstijden verruimen. Buiten deze openingstijden zal het centrum ook op afspraak mensen ontvangen voor overleggen en werkateliers.