Noord en de stijgende zeespiegel

Algemeen
Hugo houdt z’n voeten en z’n huis in Amsterdam-Noord droog.
Hugo houdt z’n voeten en z’n huis in Amsterdam-Noord droog. Foto: Hugo Schuitemaker

NOORD - Welke beslissingen neem je als Amsterdam-Noord onder water komt te staan? Social Designer Hugo Schuitemaker wil daarover in gesprek met allerlei bewoners van Amsterdam-Noord: met noorderlingen die zich wel, of juist helemaal niet willen voorbereiden op een vertrek uit Noord. Die ‘na mij de zondvloed’ denken, of zich volledig willen ‘preppen’ voor het wassende water. Of die denken dat de oplossing van hogerhand moet komen.

Voor deze uitwisseling van gedachten ontwerpt Hugo, samen met andere Noorderlingen, de ‘Noord Vertrekt! Twijfel Challenge’. Dit is een spel en tegelijkertijd een gesprek met een tegenspeler. In de reis naar de toekomst waarin het water stijgt, zet de ander je voor het blok: wat ga je doen als het water komt. Met wie, waarom en met welke mindsets doorlopen de deelnemers het proces naar de toekomst? Heb je veel gemeen met je ‘buren’, of sta je lijnrecht tegenover elkaar?

Meespelen met de ‘Noord Vertrekt! Twijfel Challenge’? Aanmelden kan bij Hugo via 06-12302606. Om het spel te spelen kan men ook binnenlopen bij Hugo in de Modestraat op het Buikslotermeerplein, op drie donderdagen: 1 oktober, 22 oktober of 29 oktober. Het spel duurt ongeveer een half uur.