Noorderlicht wint Gaia Green Awards

Algemeen
Noorderlicht op de NDSM-werf.
Noorderlicht op de NDSM-werf. Foto: Wendy Ruittemanz/RM

NOORD - Noorderlicht Café op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord is dit jaar de winnaar van de publieksprijs van de Gaia Green Awards in de categorie restaurant.

Noorderlicht is beloond voor de kritische en inspirerende menukaart met veel veganistische en vegetarische opties en niet industriële vlees- en visgerechten. In de keuken van Noorderlicht worden onnodige smaakmakers en industriële producten weggelaten waardoor de gerechten qua bereiding zo min mogelijk impact hebben op de leefomgeving. Naast deze duurzame manier van koken is het restaurant beoordeeld op de deelname aan een groot aantal circulariteit programma’s, de lage footprint en het actief zoeken naar een circulair assortiment.

De Gaia Green Awards worden uitgereikt aan horecalocaties die het afgelopen jaar aantoonbaar grote stappen hebben genomen om hun organisatie in de volle breedte te verduurzamen. Alle horecabedrijven in Nederland en België die vallen binnen de drie categorieën kunnen zich gratis aanmelden voor deelname. De meest onderscheidende deelnemer op het gebied van eten en drinken ontvangt de Falco Eleonorae. De award wordt georganiseerd in samenwerking met Olijfbedrijf. Het genomineerde bedrijf met de meeste publieksstemmen ontvangt de Gaia Green Award Publieksprijs.