Onderhoud aan Schepenlaan

Algemeen
Tijdelijke parkeerplaats op de groenstrook bij de Spyridon Louisweg.
Tijdelijke parkeerplaats op de groenstrook bij de Spyridon Louisweg. Foto: Wendy Ruittemanz/RM

NOORD - Dura Vermeer start vandaag tot en met 30 oktober met het uitvoeren van onderhoud aan de Schepenlaan in Amsterdam-Noord. Doorgaand verkeer rijdt via de Statenjachtstraat en de Banne Buikslootlaan. Onderhoud is op korte termijn nodig om de rijbaan veilig te houden. Er wordt gewerkt in twee fases.

De eerste fase is van maandag 28 september tot en met 18 oktober. Dan wordt gewerkt op de Schepenlaan vanaf de rotonde tot de aansluiting met de Kofschipstraat. De Schepenlaan is per auto niet bereikbaar vanaf de rotonde tot de aansluiting met de Kofschipstraat. Bestemmingsverkeer rijdt via de ventweg. Er komt een tijdelijke inrit ter hoogte van de Radarbootstraat. Doorgaand verkeer rijdt via de Statenjachtstraat en de Banne Buikslootlaan. De parkeerplaatsen aan de oostzijde van de Schepenlaan zijn niet in gebruik. Er komen tijdelijke parkeerplekken in de groenstrook ter hoogte van de Spyridon Louisweg 147-153. Bussen rijden tijdelijk niet over de Schepenlaan en de bushaltes zijn niet in gebruik. Zij rijden om via de Statenjachtstraat en de Banne Buikslootlaan. Op de Statenjachtstraat worden de twee oude bushaltes tijdelijk ingezet als halteplaats.

De tweede fase is van maandag 19 oktober tot en met 30 oktober. Er wordt dan gewerkt op de Schepenlaan vanaf de aansluiting met de Kofschipstraat tot en met de bocht Schepenlaan. De Schepenlaan is per auto niet bereikbaar vanaf de aansluiting met de Kofschipstraat tot en met de bocht. Bestemmingsverkeer maakt gebruik van de ventweg via de reguliere inritten. Doorgaand verkeer rijdt om via de Statenjachtstraat en de Banne Buikslootlaan. Alle parkeerplaatsen kunnen worden gebruikt. Bussen rijden tijdelijk niet over de Schepenlaan en de bushaltes zijn niet in gebruik. Zij rijden tijdelijk om via de Statenjachtstraat en de Banne Buikslootlaan. Op de Statenjachtstraat worden de twee oude bushaltes tijdelijk ingezet als halteplaats.

Tijdens beide fases kunnen voetgangers maken gebruik van reguliere voetpaden. Er komen verschillende oversteekplaatsen. Fietsers blijven gebruik maken van de reguliere fietspaden en parallelwegen. Er komen verschillende oversteekplaatsen.

De gemeente laat het asfalt op de gehele Schepenlaan vervangen. De aansluiting van de Schepenlaan met de Spyridon Louisweg en de Kustvaarderstraat wordt verbreed en er worden middengeleiders aangebracht bij de oversteekplaatsen. Ook maken ze de bocht in de Schepenlaan overzichtelijker door verhoogde middengeleiders. De bushalte aan de oostzijde van de Schepenlaan wordt vanwege de veiligheid verplaatst en komt tegenover de andere halte.