Creatief kunstkamp voor kinderen

Algemeen
Een 4-daags creatief kunstkamp in de herfstvakantie voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar.
Een 4-daags creatief kunstkamp in de herfstvakantie voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Foto: aangeleverd

NOORD - Hoe zou de stad eruit zien als kinderen hun creativiteit en verhalen er op los laten en hoe zou ze klinken, of voelen? Dat is de vraag van Damsko Idealo, een 4-daags creatief kunstkamp in de herfstvakantie voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar.

Na een eerste editie in 2019 bij de Schaap Schooltuinen, slaan dit jaar De Muziekstraat, DAT!school en Lijm-Lab de handen ineen voor de tweede editie van Damsko Idealo bij het Gedempt Hamerkanaal. Wat voor verhalen schuilen er in de roestige balken en welke delen zijn mooi genoeg om niet gesloopt te worden? Wat voor geluiden vind je hier eigenlijk en zijn die geluiden niet gewoon ook muziek? Door middel van beeldende kunst, muziek, theater en dans, toveren de kinderen dit stukje Amsterdam-Noord om tot hun ideale leefomgeving.

Welke verhalen de kinderen gaan tegenkomen en verzinnen kan hun publiek meemaken tijdens de eindpresentatie: De Damsko Idealo Verhalenfabriek op zondag 18 oktober. De kinderen kunnen 15, 16, 17 en 18 oktober deelnemen van 10.00 tot 16.00 uur DAT!school, Gedempt hamerkanaal 205. Voor meer informatie zie: www.stichtingmuziekstraat.nl.