Column

Van onze stadsdeelbestuurders

Column
Afbeelding
(Foto: Marco Keyzer)

Eet, drink en bezoek lokaal

Met deze blog wil ik, nu de tweede golf corona een feit is, specifieke aandacht geven aan onze ondernemers in Amsterdam-Noord. Ook voor hen worden dit weer hele spannende tijden. Gaan zij dit allemaal overleven?

Er zijn enorme verschillen te bemerken. In de groothandel, maak- en innovatieve industrie, waarvan wij vele bedrijven hebben in Amsterdam-Noord, is de impact van de coronacrisis zeker merkbaar. Desondanks hoor ik in het algemeen geen hele sombere geluiden. De orders blijven gelukkig binnenkomen.

De lokale winkeliers en ondernemers in de horeca, cultuur- en evenementensector hebben het daarentegen ronduit zwaar. Hier komt het water maar al te vaak aan de lippen. Ook nu wordt weer gewerkt aan steunpakketten, al moet nog worden bekeken of die pakketten net zo ruim kunnen zijn als bij de eerste golf. Wij werken als Dagelijks Bestuur graag mee aan initiatieven die lokale ondernemers willen nemen. Ik zie hierbij veel creativiteit en ondernemerszin, en dat vind ik ontzettend knap.

We weten ook dat, zolang er geen vaccin is, dit allemaal nog even gaat duren. We zetten met elkaar de schouders eronder om het virus weer terug te dringen, zodat we onze gezondheid en vrijheden zoveel mogelijk kunnen behouden. Daarnaast wil ik iedereen oproepen om de lokale ondernemers zoveel mogelijk te steunen. Dat kunnen we in Amsterdam-Noord samen doen. Koop, eet, drink en bezoek lokaal. Er zijn zoveel mooie ondernemingen in Noord die uw bezoek nu zo goed kunnen gebruiken. Dat zijn ze meer dan waard zijn. U gaat daar zeker weten genieten!

Op www.amsterdam.nl/ondernemen/ondernemen-tijdens-coronacrisis is een overzicht te vinden van de landelijke en Amsterdamse maatregelen ter ondersteuning van de (zelfstandig) ondernemers.

Saskia Groenwoud