Je zelf buitengesloten? Zo kom je snel weer binnen!

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

De dagen worden kouder, dus laat je de deur niet meer openstaan. Sowieso geen goed idee want met de herfst worden ook het aantal inbraken weer hoger. Maar wat doe je als je na een rondje met de hond er achter komt dat je je sleutels dus niet in je zakken hebt? 

Na een lange zomer of nadat er in de vakantie altijd wel iemand thuis was, moet je er ineens weer aandenken om je sleutels mee te nemen. Als je boodschappen gaat doen, met de hond een rondje lopen neem je je sleutels wel mee. Maar als je wat onkruid uit de tuin gaat plukken doe je nu dus de deur wat sneller dicht. Je bent niet de eerste die de deur dicht ziet slaan zonder sleutels op zak. Als er iemand thuis is geen probleem, maar wat als je alleen bent. Of als dat laatste rondje na middernacht is en je buren op één oor liggen. 

Kledinghangers en andere opties

Een kledinghanger in je voortuin leggen voor als je eens de sleutels zou vergeten is natuurlijk geen slimme optie. Want de kans is groot dat jij, ook met een kledinghanger, niet binnenkomt maar de inbreker die je zo graag buiten wil houden wel. En nee, ook de sleutel onder de mat… NIET DOEN. Als je lieve betrouwbare buren hebt, kan elkaars sleutel bewaren een optie zijn. Ben er dan wel zeker van dat je buren, net als jij, goede sloten op hun deuren hebben. Anders wordt het voor inbrekers wel heel makkelijk om huis voor huis even binnen te wippen. 

Geen eerste klas inbreker?
Overigens lijkt even naar binnen met een stukje ijzer op tv makkelijker dan het is. Inbrekers draaien er hun hand niet voor om, even een slot openen lijkt zo gebeurd. Maar niet bij jou want jij bent zo verstandig geweest om goed hand en sluitwerk te kiezen. 

Is het dan mis gegaan, is er ingebroken of heb je jezelf buitengesloten? Wees dan verstandig en bel de Slotenmaker. Die heeft het zo opgelost en dan ben je binnen no-time weer veilig binnen en zonder vervelende schade. Slotenmakers leveren namelijk niet alleen goede sloten, maar bieden ook een slotenservice waarmee ze jou snel weer binnen hebben of je huis na een inbraak weer veilig zodat je weer kunt slapen. Daarnaast kunnen ze je een goed advies geven over wat het beste is voor jouw woning. Zowel voor beneden als voor bovenverdiepingen. Lang wachten is overigens niet nodig. Want wat de reden en het tijdstip ook mag zijn, binnen 25 minuten staat de Slotenmaker Amsterdam Noord bij jou op de stoep. En wat de kosten betreft, ze rekenen een vast bedrag voor het openen van een slot. Zo weet je van tevoren wat de kosten zijn. 

Het beste moment is nu

Nu is trouwens de beste tijd om je sloten goed te controleren. Want wist je dat de meeste woninginbraken plaatsvinden van november tot en met februari. Met preventieve maatregelen zoals degelijk hang en sluitwerk, kun je snel veel leed besparen. Vertragen is echt de beste preventie en dat doe je door goede sloten. Zet inbrekers daarnaast in het licht door zowel binnen als buiten tijdschakelaars of een sensor te plaatsen. Er zijn tegenwoordig ook lampen voor in je schemerlamp die reageren op beweging. Zo voorkom je veel leed. Want bij een inbraak telt niet alleen wat weg is en welke schade er is, maar vooral wat het emotioneel met je doet. 

(Dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van Rodi Media)