Dag van de stilte

Algemeen
Genieten van de stilte.
Genieten van de stilte. Foto: aangeleverd

REGIO - Voor de tiende keer vindt zondag 25 oktober de landelijke Dag van de Stilte plaats. Door heel Nederland en ook in Vlaanderen worden vele stilte-activiteiten georganiseerd.

Het doel van de Dag van de Stilte is aandacht te vragen voor het belang van stilte; voor innerlijke stilte en voor meer akoestische stilte. Stiltebeleving draagt bij aan de rust in onszelf en aan ons welzijn; lichamelijk, emotioneel en mentaal. Het heeft een positieve impact op onze samenleving en op de uitdagingen waar we samen voor staan. De meer dan honderd stilte-activiteiten waaruit de deelnemers kunnen kiezen, staan op www.dagvandestilte.nl.

In het kader van 10 jaar Dag van de Stilte en van 50 jaar Nederlandse Stichting Geluidshinder zijn er zondagochtend 25 oktober livestream lezingen van 10.00 tot 11.00 uur. Aansluitend begint het landelijk Stilte-uur. Een uur om alleen of met anderen te genieten van de stilte. Eventueel met een livestream begeleiding. De livestreams zijn te volgen via een link op de homepage van www.dagvandestilte.nl.