column

van onze stadsdeelbestuurders

Column
Afbeelding
(Foto: Marco Keyzer)

Sportief Noord

We zitten opnieuw in een lockdown, een gedeeltelijke in ieder geval. Mensen werken weer vanuit huis, of zijn juist nu onmisbaar op de werkvloer omdat ze een vitaal beroep hebben. Helaas is het nu even niet anders. Hopelijk mogen we elkaar snel weer ontmoeten, kan de horeca weer open en kunnen de theaters weer volop draaien. Om dat snel te bereiken moeten we ons voor nu aan alle regels houden.

Ondertussen gaat er ook veel door in ons stadsdeel. Grote ontwikkelingen die voor sommigen als een denderende trein over Noord uitgerold lijken te worden. Op veel plekken wordt gebouwd, waardoor er mooie nieuwe plekken ontstaan in het stadsdeel. Een echte aanwinst is de spiksplinternieuwe atletiekbaan in de nieuwe wijk Elzenhagen Zuid. De baan wordt natuurlijk gebruikt door de atletiekvereniging ATOS, maar daarbuiten is het een openbare baan waar iedereen gebruik van mag maken. En met niet te vergeten voorzien van maar liefst twee bootcamp circuits. Bij de baan heeft AV ATOS een werkelijk schitterend clubhuis gebouwd.

Deze ontwikkeling past helemaal in de aanpak die we in Noord hebben met betrekking tot sport. Aangezien het aantal bewoners van Noord de komende jaren flink zal groeien, moet het aanbod aan sportfaciliteiten meegroeien. Het idee is om de sportparken een meer open karakter te geven met ook sportvoorzieningen voor de buurt. Zoals bij sportpark De Weeren waar een nieuwe hockeyclub zal landen in combinatie met een urban sportveld.

Het is leuk om te merken dat het sportaanbod is verbreed. Noord kent ondertussen een honkbalclub, een rugbyclub en er wordt een roeiclub opgericht. Allemaal leuke clubs waar we graag de ruimte aan willen geven. Ruimte die hard nodig is om alle nieuw bewoners ook straks te kunnen laten sporten. En niet alleen de buitensport krijgt de komende jaren de verdiende aandacht. Er zal flink geïnvesteerd worden in de bouw van binnensportvoorzieningen, waar zowel tijdens als na schooltijd gesport kan worden. Zo kan iedereen straks lekker aan de bak!

Esther Lagendijk