Expositie Zwarte Beweging: #BlackLivesMatterNL

Algemeen
Lakiescha Tol.
Lakiescha Tol. (Foto: Van Velden Fotografie)

AMSTERDAM - The Black Archives, een historisch archief en cultureel centrum, heeft een collectie gecureerd in het Huis van alle Talen met boeken die veelal nog niet in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) en in andere bibliotheken te vinden was. De tentoonstelling Zwarte Beweging: #BlackLivesMatterNL visualiseert op inspirerende wijze de thema’s binnen The Black Archives Collectie.

De expositie is vanaf nu te zien in OBA Oosterdok en loopt tot en met 13 december. 29 oktober is er tevens een speciaal programma over Zwarte Beweging: #BlackLivesMatterNL. Dit programma is van 19.00 tot 21.00 uur te volgen via een livestream op oba.nl/bam. De verzameling boeken die vaak elders onderbelicht blijven, bevatten geschiedenis en verhalen over pre-koloniale en koloniale zwarte historie, racisme, geschiedenissen van verzet en emancipatie en meer. Op deze manier wordt Zwarte literatuur, kennis en informatie toegankelijk gemaakt. Op basis van de collectie zijn er lezingen, activiteiten en exposities, zoals nu de expositie Zwarte Beweging - #BlackLivesMatterNL. De collectie is te bekijken in het Huis van alle Talen op de vierde etage van OBA Oosterdok.

Vanaf maandag 19 oktober zijn er aanvullende coronaregels van kracht om het bezoek aan de OBA zo veilig mogelijk te houden. De extra maatregelen gelden voor een periode van minstens vier weken. Zo zijn alle vestigingen op maandag gesloten, is de horeca dicht en het dragen van een mondkapje verplicht. Bekijk voorafgaand aan je bezoek op oba.nl/corona voor alle maatregelen.