Ode aan festivals en nachtleven

Algemeen
Digitale render van 'BAKEN' van Boris Acket.
Digitale render van 'BAKEN' van Boris Acket. Foto: aangeleverd

NOORD - Tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) brengen lichtkunstenaars Boris Acket en Vladimir Grafov een ode aan nacht- en festivalcultuur, juist nu de stad ‘s nachts noodgedwongen stiller is. Op uitnodiging van Stichting NDSM-werf ontwikkelen beide makers een site-specifieke installatie op de werf onder de noemer Because the Night. Deze werken maken in deze individuele tijd een collectieve beleving in de openbare ruimte mogelijk, door te spelen met elementen als geluidsgolven, licht en ritme.

Tijdens deze editie van ADE creëert Stichting NDSM-werf twee speciale lichtwerken in de publieke ruimte die een ode brengt aan de club-en festivalscene. Voor velen bekend als een levendig en rauw festivalterrein heeft de NDSM-werf, net als andere locaties in Amsterdam, door de maatregelen rondom COVID-19 stille maanden achter de rug. Tijdens ADE wil de stichting het gemis enigszins ondervangen met artistieke interventies van kunstenaars Boris Acket en Vladimir Grafov, die met hun werken reageren op de sfeer en beeldende ervaringen van festivals die nu noodgedwongen gemist worden op de werf.

De expositie start woensdag 21 oktober en de werken zijn tot en met 25 oktober tijdens Amsterdam Dance Event te bezoeken op NDSM-werf. Toegang is gratis en de werken zijn dagelijks van 17.00 uur tot 23.00 uur te zien. Locatie: Y-Helling en Docklands (tussen de twee loodsen)