Hulp bij installeren CoronaMelder-app

Algemeen
Een medewerker van de bibliotheek geeft ondersteuning bij het installeren van de CoronaMelder-app.
Een medewerker van de bibliotheek geeft ondersteuning bij het installeren van de CoronaMelder-app. Foto: aangeleverd

REGIO - Al meer dan 3,2 miljoen mensen hebben de CoronaMelder-app gedownload. De app informeert mensen als ze mogelijk zijn besmet met het coronavirus. Zo is te voorkomen dat men onbewust een ander besmet. Wie het installeren van de app lastig vindt, kan in de meeste bibliotheken hulp krijgen. Ook is de DigiHulplijn te bellen: 0800-1508. Zo kan iedereen met een geschikte telefoon CoronaMelder downloaden. Het gebruik van de app is altijd vrijwillig.

De app stuurt een melding als iemand langer dan 15 minuten dicht bij iemand in de buurt is geweest, die later het coronavirus blijkt te hebben. Dit kan een bekende zijn, maar ook een app-gebruiker bij wie diegene in de buurt was en die men niet kent. Wie een melding heeft ontvangen, kan in de app lezen welke maatregelen zijn te nemen. Zo weet je na een melding dat je meer kans hebt om besmet te zijn en kun je voorkomen dat je onbewust een ander besmet. Want je kunt het coronavirus al doorgeven, voordat je je ziek voelt.

In de meeste Nederlandse gemeentes zijn er bibliotheken die hulp bieden bij het installeren van CoronaMelder. Op de website van jouw plaatselijke bibliotheek zie je welke vestigingen meedoen. Voor meer informatie over CoronaMelder zie www.coronamelder.nl.