Hart voor Noord klopt aan

Algemeen
Risma met fruit.
Risma met fruit. (Foto: Hart voor Noord)

NOORD - Risma Soekhie is een echte buurtverbinder. Zij deelt eten uit aan 50 gezinnen in De Banne in Amsterdam-Noord. Net als Esmeralda Jongmans van de Florakokjes die in haar buurt allerlei activiteiten organiseert voor kinderen uit minima gezinnen. Zij deelt ook voedselpakketten uit aan gezinnen in Floradorp en de Bloemenbuurt. Ook Iman de Ruijter is een buurtverbinder, maar dan in de Molenwijk. Daar heeft zij een buurtvereniging opgericht. Hart voor Noord wil buurtverbinders in Noord sterker maken. Met de actie Hart voor Noord kloppen ze binnenkort aan om geld op te halen.

Hoe bied je mensen hoop en kans op een beter leven? En hoe zorg je voor verbinding tussen buurtbewoners? Jeanette de Waard is opbouwwerker bij Hoop voor Noord. Dat is een multiculturele kerk in Amsterdam-Noord. Zij heeft gezien wat werkt. En dat is: buurtinitiatieven ondersteunen en buren met elkaar verbinden. “Daar is een aanjager uit de buurt voor nodig”, zegt Jeanette. “Een buurtverbinder.” Daarom heeft Hoop voor Noord twee jaar geleden de stichting Hart voor Noord opgericht. Die stichting ondersteunt buurtverbinders en hun initiatieven. “Wij zijn er voor iedereen in Noord”, vertelt Jeanette verder. “De coronacisis heeft ons geleerd dat buurtverbinders zoals Risma, Esmeralda en Iman heel belangrijk zijn. Bij hen durven buurtbewoners om hulp te vragen.”

Hart voor Noord ondersteunt deze buurtinitiatieven en biedt buurtverbinders onder andere een coachingsprogramma om de hulp op elkaar af te stemmen en nog beter te organiseren. En om hun kwaliteiten als leiders te versterken. Om dit programma uit te voeren is 15.000 euro nodig. Daarom is de actie gestart om geld op te halen. Elke euro die wordt gegeven wordt verdubbeld door de Amsterdamse stichting RCOAK. Kijk voor meer informatie op www.hartvoornoord.nl.