Allerzielen Noorderpark

Algemeen
Namens iedereen die er graag bij had willen zijn worden kaarsjes te water gelaten.
Namens iedereen die er graag bij had willen zijn worden kaarsjes te water gelaten. (Foto: aangeleverd)

NOORD - Maandag 2 november is het overal ter wereld Allerzielen en worden dierbaren herdacht. Dit jaar zou er voor het eerst de mogelijkheid zijn om in de vijver van het Noorderpark een kaarsje te laten drijven, en zo ieder voor zich en tóch samen te delen in verdriet. Dit kan door de coronamaatregelen niet doorgaan dus is er een online alternatief bedacht.

Het kernteam van de organisatie maakt een ronde rond de vijver en neemt ‘bezoekers’ mee in deze ervaring via Facebook Live. Namens iedereen die er graag bij had willen zijn worden kaarsjes te water gelaten. Thuis kan men uiteraard ook een eigen kaarsje aansteken zodat ieder toch een gezamenlijke ervaring van rouw of verlies van een dierbare kan beleven.
Allerzielen Noorderpark is een samenwerking van Linda Carolus, Sonja van Schaik, Elien van Helden (Stichting Noorderpark), Hoop voor Noord, Doras, Zinnig Noord en Moskee Elmouhssinine.
Kijk voor meer informatie op www.noorderpark.nl bij Allerzielen. Hier is ook een podcast beluisteren over de ervaring van rouwen om verlies van een dierbare. Allerzielen Noorderpark is 2 november om 19.00 uur te volgen via Facebook Noorderpark Leeft: https://fb.me/e/gGv5mrrtq.