Expositie 'Beweging tegen Shell'

Algemeen
De expositie telt meer dan 14, vaak interactieve, kunstwerken.
De expositie telt meer dan 14, vaak interactieve, kunstwerken. Foto: aangeleverd

‘NOORD - De expositie ‘Beweging tegen Shell’ opent 30 oktober om 19.00 uur haar deuren in NDSM-Fuse in Amsterdam-Noord. Tegen de achtergrond van diverse rechtszaken die in 2020 tegen Shell worden gevoerd verkent deze expositie de strijd voor rechtvaardigheid die gevoerd werd van Indonesië tot Nigeria, van Curaçao tot Zuid-Afrika, en van Alaska tot Groningen; een strijd dus, die voorafging aan het strijdtoneel in de rechtbank.

Middels installaties, audioverhalen, fotografie en relikwieën van het actievoeren nodigt de expositie uit om te leren van de mensen die verzet pleegden en opriepen tot dekoloniale klimaatrechtvaardigheid. Kunstenaars Anna Bissila en Chihiro Geuzebroek zijn de drijvende krachten achter de expositie. Voor het gehele project werken zij samen met Milieudefensie en Aralez. De relikwieën van gevoerde acties die te zien zijn komen van Milieudefensie, Waddenvereniging, Groninger Bodembeweging, Fossil Free Culture, Code Rood, XR, en Je Moeder. De expositie telt meer dan 14, vaak interactieve, kunstwerken.

De expositie is tot 22 november elke vrijdag tot en met zondag gratis te bezoeken tussen 12.00 en 18.00 uur .Voor meer informatie www.NDSM-Fuse.eu.