Satirische voorstelling 'De Hokje'

Algemeen
Regisseur Tim Kamps en schrijver Dunya Khayame en
Regisseur Tim Kamps en schrijver Dunya Khayame en (Foto: aangeleverd)

AMSTERDAM - Schrijver Dunya Khayame en regisseur Tim Kamps presenteren de nieuwe Theater Bellevue-productie: De Hokje. Een satirische voorstelling over beeldvorming, afkomst en stigma’s.

“Door clichématige beeldvorming komen we terecht in een selffulfilling prophecy”, aldus Dunya tegen Tim op een terras in 2019. “Ik voel me een mocro, omdat ik in de ogen van de anderen steeds weer een mocro blijk. Op Wikipedia word ik in de eerste zin als ‘een actrice van Marokkaanse afkomst’ omschreven. Kennelijk is dat het belangrijkste wat er over mij te zeggen valt.” Dunya en Tim besloten dat het tijd werd voor oplossingen. Aldus geschiedde. De Hokje vertelt het verhaal van de opkomst en ondergang van Anouar K: een selfmade crimineel. In een lang verwacht live-interview wordt hij bevraagd over zijn verleden. Als duidelijk wordt wat voor vernietigende impact zijn daden op de samenleving hebben gehad, doet Anouar een schokkende onthulling…

De Hokje is vanaf 24 november een maand lang te zien in Bellevue Lunchtheater in Amsterdam en gaat begin 2021 op tournee. Voor meer informatie: www.theaterbellevue.nl/dehokje.