Geen vreugdevuur dit jaar in Floradorp

Algemeen
Geen stapels pallets en kerstbomen dit jaar.
Geen stapels pallets en kerstbomen dit jaar. (Foto: archieffoto Wendy Ruittemanz/RM)

NOORD - In een brief aan de bewoners van Floradorp in Amsterdam-Noord laat het stadsdeel Noord weten dat het traditionele vreugdevuur, op het voetbalveld tussen de Buiksloterdijk en de Floraweg, met Oud en Nieuw dit jaar niet door kan gaan. In de brief staat:

Wij vinden het jammer u te moeten laten weten dat de landelijke regels evenementen op dit moment niet toestaan. Hierdoor kan het Floravuur helaas niet doorgaan. Stichting Flora4life en de gemeente hebben de afgelopen weken meerdere gesprekken met elkaar gevoerd om te kijken op welke manier het vuur dit jaar georganiseerd kon worden. De verscherpte maatregelen om het coronavirus te bestrijden maken het alleen onmogelijk om het Floravuur op een veilige manier te laten doorgaan. Ook het bouwen van hutten (Jeugdland) gaat daarom niet door.

Het Floravuur is een buurtfeest dat door de gemeente wordt ondersteund. Volgend jaar bestaat het vuur zeventig jaar. Het is de bedoeling dat stichting Flora4life volgend jaar samen met u een onvergetelijke jubileumeditie organiseert. U kunt uw ideeën hierover tot april 2021 aanleveren bij de stichting (email: info@flora4life.nl). Samen gaan we ons inzetten voor een extra feestelijke viering. We begrijpen uw teleurstelling over het niet doorgaan van dit Floravuur en kijken of er rond de feestdagen alsnog iets kan worden georganiseerd voor de kinderen onder twaalf.