Veiliger wonen voor alleenstaanden

Algemeen
Jaarlijks overlijden alleenstaanden omdat ze thuis onwel worden en niet meer in staat zijn hulp in te roepen.
Jaarlijks overlijden alleenstaanden omdat ze thuis onwel worden en niet meer in staat zijn hulp in te roepen. (Afbeelding: LifeSigns)

AMSTERDAM - Wist u dat 55 procent van de huishoudens in Amsterdam eenpersoons zijn? Alleen wonen is niet zonder risico’s. Jaarlijks overlijden alleenstaanden omdat ze thuis onwel worden en niet meer in staat zijn hulp in te roepen.

“In het Parool van Januari 2019 las ik dat in Amsterdam elke 10 dagen iemand wordt gevonden die pas na 14 dagen wordt ontdekt”, vertelt Rob van den Akker. “Na vele jaren in de farmaceutische industrie gewerkt te hebben (ik ben apotheker) besloot ik een oplossing voor dit maatschappelijk probleem te ontwikkelen en de ‘LifeSigns’ op te richten.” De LifeSigns is een eenvoudige gratis web-service die in een paar minuten ingesteld kan worden. Er hoeft zelfs geen app of programma geïnstalleerd te worden. Na het aanmaken van een account geeft de alleenstaande zijn of haar e-mailadres op, samen met die van enkele vrienden, familie of collega’s (buddies). Vanaf nu ontvangt de alleenstaande elke dag een e-mail met een levenstekenknop. Zo lang de alleenstaande elke dag op de knop drukt, wordt geen contact opgenomen met buddies. Als na een incident de alleenstaande niet meer op de knop kan drukken, stuurt de LifeSigns automatisch verzoeken naar buddies om contact op te nemen. Deze dienst is geschikt voor alleenstaanden in elke leeftijdsgroep met toegang tot het internet. Deze dienst kan levensreddend zijn, zeker in deze Covid-19 tijd waar alleenstaanden nog minder dagelijkse contacten hebben.

Kijk voor meer informatie over deze dienst op: www.thelifesigns.com.