Première Oya Woest Wezen

Algemeen
Voorstelling met live percussie, dans en woordkunst.
Voorstelling met live percussie, dans en woordkunst. (Foto: aangeleverd)

NOORD - De première van de nieuwe voorstelling Oya Woest Wezen (10+) van Bühnenbiest vindt 13 december plaats bij DAT!theater in Amsterdam-Noord. Dit is een voorstelling met live percussie, dans en woordkunst, geïnspireerd door de rijke West-Afrikaanse Yoruba cultuur die over de hele wereld wordt gevierd. Oya Woest Wezen is een eigentijdse legende die het jonge publiek uitnodigt om mee te dansen, zingen en rijmen.

Reis mee met de Orisha’s op een quest om een bijna onmogelijk raadsel op te lossen. Orisha’s? Wie zijn dat? Eeuwenoude goden uit West-Afrika. Nigeria om precies te zijn. Als je nu denkt, dat is oubollig en saai, dan heb je het mis! Ze houden van gamen, vloggen en TikTok-dansjes. Maar het allerbelangrijkste: ze hebben superkrachten. Bühnenbiest brengt professioneel danstheater naar de mens en ontwikkelt een eigen taal bestaande uit dans, muziek en tekst. Het uitgangspunt is hierbij altijd dans. Voor de Duits-Nigeriaanse choreografe Kathrin Gramelsberger is dans een lichaam, een lichaam dat een verhaal vertelt, een verhaal zonder woorden. Ze creëert dans die onder je huid kruipt, doet bewegen en emoties los maakt bij zowel performer en zijn publiek. Kathrin laat zich daarbij door haar biculturele achtergrond inspireren. Zij mengt ingrediënten uit de Nigeriaanse Yoruba cultuur met westerse hedendaagse dans en creëert interdisciplinaire voorstellingen, waaronder interactieve danstheatervoorstellingen voor kinderen.

Met een laagdrempelige programmering voor verschillende leeftijdsgroepen en bestaande uit diverse genres wil jeugdtheater- en filmschool DAT!school met DAT!theater kinderen, jongeren en hun families uit stadsdeel Noord en de rest van Amsterdam verrijken met herkenbare, fantasierijke, grappige, spannende en verborgen verhalen. Oya Woest Wezen: zondag 13 december 15.00 uur. Tickets voor de voorstelling (€7,50 / €10,-) kunnen gekocht worden op www.dattheaternoord.nl. Gedempt Hamerkanaal 203 in Amsterdam.