200 vetbollen voor de vogels van Noord

Algemeen
Het ophangen zorgt voor veel bekijks.
Het ophangen zorgt voor veel bekijks. ((Foto: aangeleverd))

NOORD - Zaterdagmiddag 12 december werd BOOM 7 van ‘kerstversiering’ voorzien. Ruim 200 vetbollen, verdeeld over drie slingers van ieder 25 meter lang, boordevol vogelvoer, werden met een vrolijk groen lint in de boom gehangen. Met een acht meter lange trap ladder hebben Simon, Karina en Kees de drie slingers zaterdag opgehangen.

Eetbare kerstballen!

Uit ervaring spreekt Simon wanneer hij zegt dat de vetbollen vogels van verschillend pluimage lokken: boomklever, roodborst, duif en merel, meesjes van allerlei en kraaien, halsbandparkieten, brutale reigers, aalscholvers en eksters. Alles wat vliegt schuift aan voor een vetbollen-diner zonder weerga. ‘Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit wel eens eerder gedaan heb (in 2009) en toen was het echt een feest. Toen de vogels de ballen ontdekte werd het een soort Disney film vol verbroederende verschillende vogels. Echt ontroerend’ aldus Simon.

Boom 7 wordt gekapt

Met deze actie wordt aandacht gevraagd voorboom 7, een gezonde iep die langs de Buiksloterweg aan het Noord-Hollandsch kanaal staat en aan het eind van 2021 gekapt gaat worden om ruimte te maken voor een fietsbrug, en voor alle andere bomen in Noord die gekapt moeten worden voor stadsuitbreiding.

Prijsvraag

De actievoerders hebben een prijsvraag in het leven geroepen waar mensen aan kunnen meedoen (wat kost boom 7) en momenteel breien en haken vrouwen aan een sjaal voor de boom, zodat deze warm de laatste winter in gaat.

Activiteiten

Vanaf het voorjaar beginnen de actievoerders met activiteiten rond de boom. Zo komt er een tekenmiddag, een schrijfwedstrijd, een buurtpicknick, komt er een koor zingen en dan komt de dag waarop de boom omgehakt wordt. Het is de bedoeling dat de groep geintreseerde aan de overkant gaat kijken. Voordat de zaag er in gaat blaast een buurtgenoot op zijn trompet als laatste eerbetuiging. ‘Ik denk dat dan de tranen vloeien want wij houden erg veel van deze prachtige tachtig jaar oude iep’ geeft Simon aan.

Voor meer informatie kun je kijken op www.boom7.net.

Kom ook langs

Altijd leuk om dit jaar nog even langs boom 7 te wandelen, wie weet is de schranspartij nog in volle gang. Voor je het weet is alles tot de laatste kruimel opgegeten.

Afbeelding
Boom 7 hangt er voor de kerst weer goed bij.
Karina hangt voorzichtig de vetbollen voor de vogels in Noord in boom7.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding