Column

Van onze stadsdeelbestuurders

Algemeen
Saskia Groenewoud.
Saskia Groenewoud. Foto: Marco Keyzer

Pak je rust, maak dat ommetje & vraag om hulp

Er is net weer een hoop veranderd. De teugels zijn aangetrokken. Dan is het extra belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen. De gevolgen van een lockdown zijn ongekend. Daar kan ik niet aan voorbij gaan. Voor de ondernemers, de gezinnen, de zorgmedewerkers, maar ook de mensen die alleen thuiszitten. Zoals mijn collega Erna Berends eerder ook al schreef: vraag tijdig om hulp. 

Ik zie dat de huidige situatie van ons allen behoorlijk wat vraagt. En nu heel Nederland in lockdown is, wordt de impact alleen maar groter. Of het nu gaat om de vakkenvuller, de conducteur of de ICT recruiter. Iedereen doet zijn of haar best in deze moeilijk tijd. Dat zie ik elke dag om me heen. Zo wordt er vanuit de gemeente bijvoorbeeld heel hard gewerkt om op een veilige manier van openbare ruimte gebruik te kunnen blijven maken. En de vele vrijwilligers die in Noord anderen op hartverwarmende wijze ondersteunen. Dat ene handje extra kan een enorm verschil maken. Steun wordt ook geboden aan ondernemers in onder andere de horeca- en de cultuursector. Ook zijn er mensen hard bezig met het in rap tempo opleveren van corona testlocaties. Zo ook in Amsterdam-Noord.

Het is heel begrijpelijk dat mensen snakken naar rust en vakantie. Tijdens de feestdagen even geen lastige videogesprekken, vastlopende wifi als je net een deadline hebt of weer even snel achter je laptop lunchen. Velen zullen net als ik met regelmaat helemaal tureluurs worden van alle digitale gesprekken. Het werk gaat ondanks corona zoveel mogelijk door. Als ik er even helemaal tureluurs van word, en het lukt om een moment overdag te vinden, maak ik even een ommetje in de buurt. Dat maakt je hoofd even leeg.

Ik hoop dat voor iedereen die daar aan toe is, ook de ruimte bestaat om de komende tijd even tot rust te komen. Neem ondanks alles voldoende tijd voor rustgevende ommetjes in de buurt. Dat alle bewoners van Noord kunnen genieten van ons mooie stadsdeel. Dat maakt je hoofd weer even vrij.

Saskia Groenewoud

Hulp kan gevraagd worden via: 

https://www.amsterdam.nl/werk-inkomen/pak-je-kans/hulp-geldproblemen/

https://www.amsterdam.nl/ondernemen/ondernemen-tijdens-coronacrisis/