Column

Van onze stadsdeelbestuurders

Column
Esther Lagendijk.
Esther Lagendijk. (Foto: Marco Keyzer)

Midwintermokum gaat door

Net als Midzomermokum afgelopen zomer organiseert de gemeente ook een mooi winterprogramma voor de jeugd: Midwintermokum in de kerstvakantie. Ondanks de lockdown staat er een prachtig programma vol met mooie activiteiten; muziek, theater, schrijven, vele sporten, koken, kerststukjes maken, circus en dansen.

Net als voor iedereen was het even schakelen na de helaas noodzakelijke aangescherpte beperkingen. Gelukkig bleek het met wat aanpassingen alsnog mogelijk om het programma voor de jeugd tot 18 jaar door te laten gaan. Veel onderdelen zijn naar buiten verplaatst en binnen mogen activiteiten plaatsvinden voor de kinderen en jongeren die nu echt een extra steuntje in de rug nodig hebben.

Ik ben heel blij dat we de Noordse jeugd toch iets kunnen bieden. En ik ben trots op al die organisaties die iedere keer weer klaarstaan om een prachtig programma te organiseren. Op de website sterrenmakers.nl kun je het hele programma vinden. Ook met de laatste wijzigingen. Maar toch kan ik het niet laten om er een aantal uit te lichten. SPIN organiseert van alles in de speeltuinen, verspreid over heel noord; koken in de Bolder, insectenhotels maken en springen op het EWP-plein. Bij Dock kunnen jongeren meedoen met het online FIFA toernooi, Wijsneus zorgt voor circusworkshops en een verhalenprogramma, bij Solid Ground kun je breakdancen en bij Framer Framed kun je magische lichtfiguren maken. Zo is er toch nog iets om naar uit te kijken voor in de kerstvakantie.

Ook mijn zoons beginnen zo af en toe wel erg hangerig te worden. Als je weinig te doen hebt of als er weinig te doen is, dan kom je steeds moeilijker in beweging. Ik herken dat wel, alhoewel, ik kan er soms stiekem ook best wel van genieten om veel thuis te zijn. Met een stapel boeken, een aantal uitdagende keukenrecepten en flinke wandelingen met de hond langs de Noorder IJplas of door Het Twiske kom ik mijn tijd wel door.

Ik wens alle Noorderlingen een fijne kerst en een mooi en vooral een gezond 2021.

Esther Lagendijk

Lagendijk bij de Dockbus in de Molenwijk ter promotie van het FIFA toernooi.