Woningoverval in Noord

112-nieuws
Afbeelding
(Foto: Inter Visual Studio / Sam de Joode)

Update: 

NOORD - Op het Aakpad in Amsterdam-Noord heeft 7 januari een woningoverval plaatsgevonden. De bewoner is hierbij gewond geraakt en in het ziekenhuis behandelt aan zijn verwondingen. De recherche heeft de zaak in onderzoek en roept getuigen op zich te melden.

Rond 17.00 uur wordt er bij de bewoner aangebeld. Hij doet de deur open en ziet twee mannen met oranje jassen aan. Het slachtoffer denkt dat het kleding is geweest van een bezorgservice. Het slachtoffer wordt direct zijn woning ingeduwd en ziet dat een van de verdachten een vuurwapen in zijn handen heeft. In de woning ontstaat een worsteling waardoor het slachtoffer gewond raakt aan zijn hoofd. Na de worsteling verlaten de verdachten de woning, mogelijk in de richting van het winkelcentrum. Het slachtoffer is in het ziekenhuis behandelt aan zijn verwondingen, maar kon na behandeling weer naar huis. Het slachtoffer en zijn gezin zijn erg geschrokken van de overval.

De recherche is op de hoogte van het feit dat er in de buurt door een stichting gecollecteerd werd. Deze collectanten droegen ook gekleurde hesjes, maar hebben niks met de overval te maken. De recherche is op zoek naar camera en of dashcambeelden in de omgeving van het Aakpad. Wie meer informatie heeft neemt contact op met 0900 8844 of anoniem via 0800 7000.