Geef mantelzorgers even vrij

Algemeen
Fietsen, een boek lezen of een ommetje maken met de rolstoel.
Fietsen, een boek lezen of een ommetje maken met de rolstoel. ((Foto: Pixabay.com))

NOORD - Het project Aster van Stichting Doras zoekt vrijwilligers die één keer per week op bezoek willen gaan bij een oudere of iemand met een chronische ziekte of beperking. Zo kan de mantelzorger van deze persoon even op adem komen.

In coronatijd hebben mantelzorgers het extra zwaar. Er komt minder bezoek en daarom staan mantelzorgers er nog meer alleen voor. Zij hebben weinig tijd of mogelijkheden om zelf even te ontspannen. Als vrijwilliger van Aster kan men een mantelzorger even vrij geven. De vrijwilliger biedt gezelschap (geen zorg) aan de verzorgde en is een luisterend oor voor de mantelzorger. Eén keer per week wordt bij iemand afgesproken voor een paar uurtjes. Samen wordt ingevuld wat er wordt gedaan: fietsen, koffiedrinken, samen wandelen of een boek voorlezen. Of als het straks weer kan: naar de markt, de bibliotheek of het winkelcentrum.

Op dit moment wordt iemand in Tuindorp Oostzaan gezocht om te gaan fietsen of wandelen met een vergeetachtige, maar fitte meneer. Ook wil een mevrouw uit Nieuwendam graag in de rolstoel een rondje door de buurt maken en samen een kopje thee drinken. Koken en samen eten in Molenwijk of een wandelingetje maken door het park bij de Slufter. Voor wie een beetje Spaans, Turks of Italiaans spreekt is ook iemand beschikbaar.

Vrijwilligers kunnen voor aanmelding en informatie contact opnemen met de coördinatoren van Aster via aster@doras.nl of 06-10047147. Mantelzorgers die behoefte hebben aan een vrijwilliger kunnen ook contact opnemen. Voor meer informatie over dit project zie www.doras.nl/aster.